Acasă ROMÂNIA Alertă de rujeolă. Lipsa vaccinării este una dintre cauzele majore. Sorina Pintea:...

Alertă de rujeolă. Lipsa vaccinării este una dintre cauzele majore. Sorina Pintea: „E nevoie urgent de o lege a vaccinării.”

1
DISTRIBUIȚI

Alertă de rujeolă. Lipsa vaccinării este una dintre cauzele majore. Sorina Pintea: „E nevoie urgent de o lege a vaccinării.”

E alertă de rujeolă în Europa, iar situaţia cea mai gravă e în România. Avertismentul a fost lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atrage atenţia că una dintre cauze e lipsa vaccinării.

În 2017 au fost de patru ori mai multe cazuri de îmbolnăvire pe continent decât în 2016, adică peste 20.000 de persoane au contractat virusul. Aproape jumătate din aceste cazuri s-au înregistrat în ţara noastră.

De la 1 ianuarie 2017 şi până azi, 38 de oameni au murit în România din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă.

Eu în seara aceasta continui discuţiile cu doamna Jakab, directoarea regională din cadrul OMS , tocmai pe această temă. Sunt în Muntenegru la o întâlnire cu dânsa, pentru că acest lucru a produs îngrijorare în rândul oficialilor şi este nevoie să luăm măsuri urgente”, a spus Sorina Pintea la „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Ea adaugă că vina pentru situația înregistrată în România „este a noastră, a tuturor, pentru că nu am fost în stare să comunicăm ceea ce trebuia comunicat”.

Citește și: Interviu cu Cosmina Cerva, avocata prezentă la protestul de la Cotroceni: „a venit timpul ca doamna Kovesi să plece”

E nevoie urgent de o lege a vaccinării. Ea se află în Camera Deputaților, va trebui de urgență să ne întâlnim cu toți cei implicați, să găsim o soluție astfel încât să putem să rezolvăm această problemă. Nu se va rezolva într-un an, dar trebuie să facem ceva”, a adăugat ministrul.

Peste 10.800 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România. De asemenea, s-au înregistrat 38 de decese.

Citește și

Consiliul Concurenței este alături de UBER: „Ne place sau nu ne place, internetul nu-l putem dezinventa.”

loading...