Acasă TIMP LIBER Cum să faci cornulețe de post pufoase, se topesc în gură. Rețeta...

Cum să faci cornulețe de post pufoase, se topesc în gură. Rețeta furată de la bunica

6
DISTRIBUIȚI

Cum să faci cornulețe de post pufoase, se topesc în gură. Rețeta furată de la bunica

Cornulețe de post cu un gust deosebit, se topesc în gură.

Ingredientele fac diferența. Vă prezentăm o rețetă furată de la „bunica”:

Ingrediente:

3-4 cani faina (cat cuprinde);

1 cana bors;

1 ½ cana ulei;

1 cub drojdie (25g);

2 pliculete zahar vanilat;

1 lingura otet;

1 varf lingurita sare;

3 maini miez de nuca faramitata;

nuci, alune, gem, magiun pentru umplutura;

4 linguri zahar pudra pentru pudrat.

Mod de preparare:

Într-un castron se fărămițează drojdia cu mâna, se presară zahărul vanilat peste ea și cu o furculița se amestecă bine până când drojdia este topită. Se pune borșul călduț și se amestecă, apoi se adaugă uleiul, sarea, oțetul și treptat faina.

La final se adauga nuca faramitata si se rastoarna aluatul pe blatul de lucru unde se framanta bine, apoi se pune inapoi in castron si se lasa la dospit 30 minute.

Se imparte aluatul in 3 parti si se intinde din fiecare o foaie dreptunghiulara din care se decupeaza triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune la baza o bucatica de nuca si apoi se ruleaza cornuletul spre varf.

Citește și: Reacții după moartea jurnalistului Andrei Gheorghe: „Mi-a fost ca un frate mai mare.” „Eram aceeași specie. Un rebel. Un timid tâmpit”

Se procedeaza la fel cu restul de aluat si se pun cornuletele in tava. Se coc tavile de cornulete in cuptor la foc tare (250grade) timp de 15-20 minute pana cand se rumenesc.

Cand sunt gata se scot din tava intr-un castron cu zahar pudra vanilat si se pudreaza imediat cat sunt fierbinti, dupa care se asaza intr-un castron sau platou.

 

Sursa: culinar.bzi.ro

Citește și:

Nuami Dinescu, reacție acidă după moartea lui Andrei Gheorghe: „ce talent uriaş, bla bla bla…” „nu şi-a mai găsit loc în niciun radio, nicăieri nu a mai fost loc pentru el”

loading...