Acasă ROMÂNIA Drama unui copil de 3 ani, înțepat de o insectă

Drama unui copil de 3 ani, înțepat de o insectă

5
DISTRIBUIȚI

Drama unui copil de 3 ani, înțepat de o insectă

Viaţa lui Teodor Lupea, un băieţel de numai 3 ani şi 9 luni, depinde de 25.000 de Euro, bani pe care părinţii nu îi au. Copilul a fost diagnosticat cu o hemipareză, care îi afectează inclusiv mâinile, şi trebuie operat în regim de urgenţă, în Viena, la începutul lui februarie, altfel riscă să rămână paralizat pe viaţă.

Teodor s-a născut prematur, la doar 32 săptămâni, având o greutate de 1.300 de grame, după o serie de complicaţii, dar a dat dovadă că este un adevărat luptător încă din burtica mamei. Uşor-uşor, totul revenea la normal în familia Lupea, bebeluşul creştea frumos, lua în greutate, însă toată armonia a fost curmată brusc, în august 2016, când copilul împlinise 2 ani şi 5 luni. Erau cu toţii în concediu la mare, a prins o răceală şi au ajuns în spital.

Într-o dimineaţă, mama a constatat că micuţul avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca.

Iniţial, înţepeneala a fost tratată ca un banal “curent” de la aerul condiţionat, dar afecţiunea s-a agravat şi se manifesta ca o paralizie. A fost transferat de urgenţă în Bucureşti, unde a fost supus unor serii de evaluări, teste şi analize, fără ca medicii să poată da un verdict foarte clar asupra cauzelor care i-au provocat această stare.

Cu toate acestea, în urma tratamentului cu antibiotice şi cu imunoglobulină umană, Teodor începea să dea semne că se face bine, îşi mişca degetele, iar paralizia facială nu mai era aşa accentuată. Miracolul nu a ţinut însă mult, deoarece starea lui a început să se înrăutăţească din nou şi au început să caute ajutor peste hotare.

Citește și: Sora jandarmului bătăuș este nora șefului filialei PSD Padina. Condamnată penal pentru că a bătut un elev

Donează pentru Teodor!

Campania de strangere de fonduri pentru recuperarea lui Teodor se derulează pe platforma de donaţii a Asociaţiei „Salvează o inimă” unde sute de români au donat în total aproximativ 12.000 de Euro.

De asemenea, donațiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Teodor” sau prin transfer bancar în conturile Asociaţiei:  RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)
RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 300 de copii cu malformații grave.

Citește și: Mica Unire sărbătorită prin sacrificarea porcului, în parcarea unui bloc din Târgoviște

loading...