Acasă ROMÂNIA Nu este roman in lume care sa nu iubeasca ce canta aceasta...

Nu este roman in lume care sa nu iubeasca ce canta aceasta fata! Jos palaria pentru ea!

7
DISTRIBUIȚI

Nu este roman in lume care sa nu iubeasca ce canta aceasta fata! Jos palaria pentru ea!

Voi ce parere aveti ?

Citeste si : Femeile de aur ale României despre care știm mult prea puține lucruri!

Au făcut istorie în diferite domenii și au ajuns să fie cunoscute în întreaga lume. Acestea sunt femeile de aur ale României, despre care, din păcate, se cunosc atât de puține lucruri…

Prima femeie avocat din Europa a fost româncă
A reușit să răzbească într-un domeniu care, la acea vreme, a fost destinat exclusiv bărbaților. Este vorba despre Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer din lume. Născută pe 10 noiembrie 1887 la Galați, aceasta a vrut să se înscrie la Școala de Poduri și Șosele din București, dar a fost respinsă tocmai pentru că era femeie. Eșecul nu a învins-o, ci a determinat-o să meargă mai departe, astfel că aceasta s-a înscris la Berlin la Academia Regală Tehnică, pe care a absolvit-o în anul 1912. Elisa Zamfirescu a fost șefa laboratoarelor Institutului Geologic al României și profesoară de fizică și chimie.

Și prima femeia avocat din Europa a fost tot româncă. Sarmiza Bilcescu s-a născut pe 27 aprilie 1867 în București și în anul 1887 și-a luat licența în drept, iar trei ani mai târziu Doctoratul în Drept.

Cea mai importantă femeie spion din cel De-al Doilea Război Mondial
Puțini sunt cei care știu că Anna de Noailles, fiica prințului Grigore Brâncoveanu a fost prima femeie admisă la senzaționala Academie Regală Belgiană a Limbilor și Literaturii Franceze. Numită de Nicolae Iorga cel mai mare poet francez, aceasta a devenit ulterior membră a Academiei Franceze și în 1921 a primit Marele Premiu pentru Literatură.

Interesant este faptul că poeta româncă a fost admirată de cei mai mari artiști ai Franței, de la Proust, Cocteau, Colette până la Valery și Gide.

În ceea ce o privește pe Vera Atkins, despre care se spunea că avea o “inteligență feroce, comportament dintr-o bucată și abilități de informator excepționale”, aceasta a fost considerată cea mai importantă femeie spion din perioada celui De-al Doilea Război Mondial. Vera a inspirat celebrul personaj Moneypenny, frumoasa secretară a șefei agentului James Bond.

loading...