Acasă SĂNĂTATE Trei mituri legate de o alimentație sănătoasă

Trei mituri legate de o alimentație sănătoasă

DISTRIBUIȚI

Trei mituri legate de o alimentație sănătoasă

Spanacul ne asigură necesarul de fier, iar alimentele sănătoase pot fi consumate chiar în exces. Greşit, spun medicii!

Iată câteva mituri legate de alimentaţie.

Alimentele sănătoase nu îngrașă?

Puteţi mânca orice, atâta timp cât este sănătos este unul dintre mituri. Atenţie!

Alimentele sănătoase pot fi bogate în calorii, zaharuri şi grăsimi. Mai exact, dacă sunt consumate în exces, pot îngrăşa.

De exemplu, 100 de grame de nuci pot să aibă 500 de calorii, iar un avocado 300 de calorii.

Spanacul, remediul pentru lipsa de fier?

Consumul de spanac nu este recomandat, pe primul loc, în cazul lipsei de fier. Doar 1-2% din fierul conţinut se absoarbe în organism. În plus, sunt alte alimente mult mai bogate în fier: gălbenuşul de ou, carnea roşie, fasolea şi lintea.

Mai ţineţi cont de un aspect: absorbţia fierului este favorizată de vitamina C. De aceea, medicii recomandă ca alimentele să fie însoţite de citrice, ardei roşu sau condimente, cum ar fi pătrunjelul.

Alimentele congelate și beneficiile lor

Produsele congelate sunt mai puţin sănătoase decât cele proaspete. Nu întotdeauna! Deseori, fructele şi legumele proaspete îşi pierd substanţele nutritive prin expunerea la oxigen şi la soare. De aceea, este recomandat să cumpăraţi produse congelate când nu sunt în sezon şi să alegeţi verdeturi proaspete, locale, corespunzătoare anotimpului.

Citește și:

Atenție la orezul din „plastic”. Cum poți să verifici calitatea orezului cumpărat

Amestecul minune care ajută la o slăbire rapidă și la întărirea imunității

Îți plac Amandinele? Cea mai ușoară rețetă de făcut

Viorica Dăncilă îi răspunde președintelui Iohannis: „În mod sigur există salarii… pentru pensii și salarii”