3 aplicatii pe care le poti instala in serviciul de gazduire web folosind Softaculous

Softaculous este disponibil in panoul de administrare oferit de furnizorul de gazduire web. Prin intermediul acestui instrument se pot instala peste 300 de aplicatii, toate fiind gratuite si oferind o varietate de functii potrivite pentru orice creator de site web. Iata 3 dintre cele mai bune alternative!

  1. WordPress

In cazul in care iti doresti sa construiesti un blog personal, WordPress te poate ajuta sa faci acest lucru fara sa ai nevoie de cunostinte tehnice. Platforma dispune de o interfata placuta, prin care oricine poate naviga. De asemenea, poti alege dintr-o gama variata de teme si pluginuri. Acestea te vor ajuta sa-ti construiesti o imagine profesionala si sa transformi administrarea intr-o sarcina mai simpla.

Totusi, este important sa intelegi faptul ca varianta WordPress.org este diferita de cea .com. Mai exact, aceasta este o platforma open-source in serviciul de gazduire web, prin care codul original poate sa fie modificat dupa bunul plac. Cu alte cuvinte, nu mai exista limitari de customizare sau de vanzare. In schimb, ai posibilitatea de a crea orice schimbari vrei, atat prin intermediul modulelor, cat si prin HTML, CSS sau Javascript.

  1. Joomla

Joomla este o aplicatie ce a fost lansata in anul 2005 si a ajuns in prezent sa fie descarcata de peste un milion de ori pe luna. Numeroase institutii de top din intreaga lume, cum ar fi Linux sau IKEA, sunt create tot prin intermediul acestei platforme. Joomla este disponibila complet gratuit in serviciul de gazduire web si exista o comunitate uriasa de suport pentru aceasta, la care poti apela in orice moment.


Apreciază și distribuie !

Ai parte acolo atat de sfaturi de utilizare, cat si de solutii in cazul celor mai comune probleme. Astfel, dispui de toate resursele de care ai nevoie pentru a obtine rezultate. Multi designeri web apreciaza aplicatia Joomla, datorita faptului ca este stabila pe partea de back-end.

  1. OpenCart

Daca vrei sa-ti deschizi un magazin online, este necesar sa instalezi o platforma de e-commerce. Desi exista multe alternative, majoritatea sunt greu de utilizat si nu-ti ofera acces la toate beneficiile de care ai nevoie atunci cand te afli in faza de start-up. OpenCart poate fi, insa, folosit pe orice server de gazduire web care ruleaza PHP sau MySQL.

Acesta prezinta un cod foarte bine structurat, care iti ofera acces la un sistem complet de gestionare al produselor si clientilor. In plus, are un consum mic de resurse si iti ofera posibilitatea de a administra chiar si mai multe magazine in acelasi timp.

Cat de avantajos este scriptul Softaculous in serviciul de gazduire web?

Softaculous reprezinta o biblioteca de scripturi comerciale, care automatizeaza instalarea de aplicatii web. Acesta ofera acces la peste 400 de CMS-uri, care pot fi adaugate in doar cateva click-uri. Softaculous contine si sisteme de e-commerce, forumuri, galerii de imagini, analytics, file manager sau ERP.

Programul de instalare se gaseste in cPanel sau Plesk si adauga in mod constant scripturi noi in biblioteca. Astfel, ai la dispozitie o gama larga de unelte si acestea te vor ajuta sa-ti construiesti un site web exact asa cum iti imaginezi.