Acasă Evenimente 7 milioane de euro pentru o pârtie de schi funcțională 10 zile....

7 milioane de euro pentru o pârtie de schi funcțională 10 zile. Se întâmplă în România

3
DISTRIBUIȚI

7 milioane de euro pentru o pârtie de schi funcțională 10 zile. Se întâmplă în România

Dacă s-ar da un premiu pentru cel mai scurt sezon de schi, acesta ar fi câştigat, detaşat, de celebra pârtie “Cocoș” din Bistriţa, care deşi a costat 7 milioane de euro a funcţionat doar 10 zile pentru că se află la mică altitudine.

Fără să fie descurajat, primarul vrea însă să construiască acolo un carusel montan care să funcționeze și pe perioada verii, notează stirileprotv.ro.

Investiţia de 7 milioane de euro, care a îndatorat oraşul, pentru următorii 20 de ani, s-a dovedit un eşec.

Altitudinea maximă este de 683 de metri, iar temperaturile ridicate nu permit depunerea zăpezii. Cu greu şi cu ajutorul tunurilor de zăpadă pârtia a fost deschisă oficial abia la sfârşitul lui ianuarie.

Pentru că a fost plecat din țară, primarul nu a permis nimănui să se apropie.

Ovidiu Creţu, primarul oraşului Bistriţa a declarat pentru sursa citată: „Trebuie grosimea stratului bătut să fie de 20 de centimetri, asta înseamnă zăpada naturală 70-80 de centimetri. N-avem încă.”

Citește și: Primarul comunei care a atras cele mai multe fonduri europene pentru comunitate, din România, dat afară din PSD. Cum arată comuna…

Iubitorii sporturilor de iarnă şi-au stricat schiurile şi plăcile, iar nocturnă nu a funcţionat.

În acest moment, sezonul a fost declarat închis. Însă, spre disperarea multora, primarul se pregătește de noi investiții: celor 4 tunuri de zăpadă li se vor alătura alte 3.

Ovidiu Creţu primarul oraşului Bistriţa: “Considerăm că, cu o îmbunătăţire a sistemului de producere a zăpezii naturale, putem să funcţionăm rentabil.” – a mai spus acesta, notează stirileprotv.ro.

Municipalitatea vrea să profite pentru perioada verii și de telescaunul cu 4 locuri. Așa că a alocat 2,4 milioane de lei pentru un carusel montan, urmând să vedem dacă de data aceasta rezultatele vor fi altele sau totul se va rezuma la încă un eșec.

Citește și: 

Povestea miliardarului care a decis să-și doneze toată averea 

loading...