8 Motive fantastice pentru a-ți începe ziua cu apă caldă de turmeric

Îți începi ziua cu un pahar cu apă? Nu? Ar trebui. Dar și mai sănătos ar fi să înlocuiești acea apă simplă cu apă caldă de turmeric.


Ceea ce numim turmeric este rădăcina cu pulpă portocalie a plantei Curcuma longa. Această rădăcină funcționează excelent în bucătărie pentru a condimenta felurile de mâncare cu o aromă plăcută. Dar turmericul se laudă și cu proprietăți puternice antiinflamatorii și antioxidante. De fapt, vindecătorii din multe părți ale lumii au folosit turmericul de secole pentru a trata în mod natural o varietate de afecțiuni.

Secretul proprietăților vindecătoare ale turmericului constă în ingredientul său principal – curcumina. Este un puternic antiinflamator, antioxidant, antifungic și antibacterian care face minuni asupra organismului!

Așa cum turmericul este, fără îndoială, unul dintre cele mai benefice condimente, apa de turmeric este una dintre cele mai medicinale băuturi pe care le puteți bea. Și este ușor de pregătit! Doar adăugați niște pudră de turmeric în apă caldă și amestecați bine. Condimentul va cădea la fund, așa că amestecați în timp ce beți pentru a obține cele mai bune rezultate.

Dacă bei apă cu turmeric în fiecare dimineață, îți va oferi aceste opt beneficii uimitoare pentru sănătate:

1. Ameliorează artrita

Un studiu publicat în Oncogene Journal a constatat că turmericul este un antiinflamator mai eficient decât medicamentele antiinflamatoare obișnuite, inclusiv aspirina, ibuprofenul, sulindacul, fenilbutazona, naproxenul, indometacina, dexmetazona, celecoxibul, tamoxifenul și diclofenacul, care este adesea folosit pentru a trata umflarea și durerea articulațiilor cauzate de artrită.

2. Îmbunătățește digestia

 

Turmericul poate fi folosit pentru a ajuta la tratarea unei varietăți de probleme digestive, inclusiv inflamația tractului digestiv și ajută la reducerea gazelor și a balonării. Utilizarea regulată a turmericului îmbunătățește digestia prin stimularea eliberării bilei.

3. Protejează ficatul

Studiile sugerează că turmericul poate ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice prin creșterea capacității sale de detoxifiere. De asemenea, s-a demonstrat că ajută la reducerea daunelor radicalilor liberi, protejând celulele și țesuturile. Turmericul ajută la reducerea leziunilor hepatice cauzate de alcool, supradozaj cu fier, boli hepatice, niveluri ridicate de toxicitate și ciroză.

4. Te ajută să ai un creier sănătos

Cercetătorii au descoperit că curcumina joacă un rol important în ameliorarea bolii Parkinson, Alzheimer și chiar a leziunilor cauzate de accident vascular cerebral. Proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii pot contribui la îmbunătățirea sănătății creierului, scăzând stresul oxidativ și reducând moartea celulară.

5. Alcalinizează organismul pentru a proteja împotriva cancerului

Turmericul este foarte alcalin, deci are un efect pozitiv asupra organismului. Se crede că un mediu alcalin este nepotrivit pentru dezvoltarea cancerului, deoarece celulele canceroase se dezvoltă cel mai bine într-un mediu acid.

6. Ajută sănătatea cardiovasculară

S-a demonstrat că curcumina îndepărtează depozitele de placă din artere pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Se crede că efectele antioxidante ajută la prevenirea complicațiilor cardiovasculare diabetice împreună cu aritmiile atriale.

7. Protejează împotriva îmbătrânirii

Chiar dacă îmbătrânirea este inevitabilă, turmericul ajută organismul să îmbătrânească cu grație. Curcumina inhibă activitatea radicalilor liberi și previne inflamația în organism, care sunt doi dintre cei mai importanți factori ai îmbătrânirii sănătoase. Consumul regulat ajută la protejarea organismului împotriva bolilor legate de vârstă.


8. Inversează diabetul de tip 2

Cercetările au arătat că turmericul poate fi alternativa medicamentoasă ideală pentru tratarea și poate chiar prevenirea diabetului de tip 2. Studiile au descoperit că curcumina este capabilă să diminueze efectele bolii, cum ar fi creșterea zahărului din sânge și rezistența la insulină.

Lasă un comentariu