A săpat singur un drum prin munți pentru copiii săi: „Copiii mei făceau eforturi să meargă până la școală”

0 18

A săpat singur un drum prin munți pentru copiii săi: „Copiii mei făceau eforturi să meargă până la școală”

Jalandhar Nayak a folosit o daltă, o sapă și un târnăcop pentru a săpa un drum de 8 kilometri, pentru a-și ajuta cei trei copiii să ajungă la școală, relatează The Guardian.

Cei trei copii ai săi făceau trei ore pana la școală, din cauza terenului stâncos și accidentat, asa că, în urmă cu doi ani, Jalandhar Nayak, un vânzător de legume din statul Odisha, a luat o daltă, o sapă și un târnăcop și a început să construiască un drum mai scurt.

Eforturile sale au ajuns, săptămâna aceasta, în atenția oficialilor guvernamentali, când povestea lui Nayak a fost prezentată la știri, iar reprezentanții Guvernului au spus că plănuiesc să îl recompenseze.

„Copiii mei faceau eforturi sa mearga pe calea ingusta si pietroasa pana la scoala. I-am vazut adesea ca se impiedica de pietre si am decis sa sap un drum prin munte, astfel incat sa poata merge mai usor”, a declarat el pentru News World Odisha.

Administratorul teritoriului a spus că eforturile și determinarea lui Nayak l-a lăsat fără cuvinte și ca acesta va fi plătit pentru timpul  pe care l-a petrecut construind traseul dintre satul Gumsahi si școală, care se afla în Phulbani.

Familia lui Nayak este singura care a mai rămas în Gumashi, restul părăsind satul pentru zone cu drumuri mai bune.

Nayak plănuia să muncească încă trei ani pentru a termina drumul pana la școală, întrucât au mai rămas 7 kilometri, dar reprezentanții guvernului în teritoriu au promis ca vor termina ei drumul.

Citește și: Mihai Tudose: „refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României”

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.