Adolescenta mutilată cu foc de un criminal în serie, plimbată între spitale

Adolescenta de 17 ani, mutilată cu foc de un criminal în serie eliberat condiționat, e în stare critică, spun medicii care au plimbat-o prin trei spitale până să ajungă în București.

Inițial, fusese transferată la Craiova cu toate că autoritățile știau prea bine că acolo nu există secție de mari arși. Nu te poți juca cu viața ei în asemenea hal, spune Vlad Voiculescu, cel care a făcut demersuri pentru ca tânăra să aibă șanse…

Între timp, fratele ei, care a stins flăcările ce o ardeau de vie, face mărturii tulburătoare.

Fratele adolescentei de 17 ani povestește încremenit episodul terifiant care i-a fost dat să-l trăiască. Era în altă încăpere când individul turbat i-a stropit sora cu benzină și i-a dat foc. A auzit țipetele durerii și a ieșit val vârtej afară… A dat nas în nas cu criminalul și a văzut-o pe fată în flăcări:

”A zis că nu e treaba mea să intru în casă, să o las să ardă! Ți-a zis să o lași să ardă? Da, că așa merită!”

Șocat, tânărul a încercat din răsputeri să o salveze:


Apreciază și distribuie !

”Ea era aici în pat. Am luat găleata cu apă, că nu am putut să intru… Am aruncat apă cu furtunul pe ea și am ieșit la poartă!”

De aici, urmează episoade de-a dreptul revoltătoare care ne dovedesc că autoritățile din România nu au învățat absolut nimic din tragedia de la Colectiv. Fata cu arsuri adânci pe 90 la sută din corp a fost transportată cu o ambulanță la spitalul din Drobeta Turnu Severin unde medicii nu au de niciunele pentru astfel de cazuri. 12 ore a stat acolo, cu toate că se zbătea între viață și moarte.

Drumul chinuitor a continuat, așadar, cu elicopterul spre Craiova unde tânăra a ajuns sâmbătă în jurul amiezii… A fost internată la terapie intensivă, la secție de chirurgie plastică unde a fost supusă unor intervenții, spun medicii care, însă, erau conștienți că nu pot face mai mult…. din lipsa dotărilor. Presiunea mediacă mare a făcut autoritățile să nu doarmă. Astfel că s-a găsit pat liber în București, cu toate că inițial până și ministrul Sănătății spunea că n-are soluții.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a făcut demersuri încă de sâmbătă seară pentru ca fata să fie adusă de urgență în Capitală:

”Nu e pardonabil în niciun fel că cineva s-a jucat cu viaţa fetei. În niciun caz un mare ars nu trebuie să rămână într-un spital care nu îl poate gestiona. Şi în niciun caz, din nou, nu putem să discutăm din nou despre avem tot ce ne trebuie şi să ne batem joc de pacienţi lăsându-I în spitale care nu pot să îi trateze. Nu e bine pentru ei, nu e bine pentru medicii de acolo, nu e bine pentru nimeni şi atunci nu înţeleg cum s-a putut ajunge la asta”.

S-au făcut unele demersuri și pentru ca tânără să fie dusă la o clinică din străinătate, dar starea ei de sănătate s-ar putea să nu îi permită. Medicii de la Grigore Alexandrescu spun că are arsuriprofunde, inclusiv pe căile respiratorii, iar șansele de supraviețuire sunt minime.