Acasă ROMÂNIA Află cum să ai grijă de imunitatea ta, în sezonul rece

Află cum să ai grijă de imunitatea ta, în sezonul rece

DISTRIBUIȚI

Află cum să ai grijă de imunitatea ta, în sezonul rece

Iarna, organismul este mai sensibil și mai predispus pericolului de a se îmbolnăvi.

Include în dieta ta alimente care te ajută să ai un sistem imunitar puternic, pline de vitamine și minerale.

Broccoli și spanac pentru o sănătate de fier

Broccoli este încărcat cu un arsenal de vitamine și minerale. Conține cantități mari de vitamine A, C și E, precum și antioxidanți, care ne feresc de infecţii. Secretul pentru a-i păstra intacte toate proprietățile nutritive este de a-l găti cât mai puțin posibil.

Spanacul este bogat în fier și vitamina C, dar conține şi mulți antioxidanți precum betacarotenul, care măresc capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecțiile.

Usturoiul, aromă binefăcătoare

Conține alicină, un compus care luptă împotriva infecțiilor. Cercetătorii britanici au dat unui număr de 146 de oameni extract de usturoi, 12 săptămâni.

Cei care au luat usturoi erau cu 30% mai puțin predispuși să răcească decât ceilalţi. Alte studii arată că persoanele care consumă mai mult de 6 căței de usturoi pe săptămână au un risc cu 50% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de stomac.

Citește și: FOTO – Unele dintre cele mai creative 26 de deserturi pentru Crăciun

Citrice și ardei gras roșu, pline de vitamina C

Citricele conțin doze mari de vitamina C.

Studiile au arătat că această vitamină poate diminua simptomele răcelii cu până la 23%. Şi pentru asta nu este nevoie decât de maximum 8 grame.

Această vitamină este responsabilă de creșterea producției de celule albe în sânge, care luptă împotriva infecțiilor. În afară de citrice, alte alimente care au o cantitate mare de vitamina C sunt papaya, dovleacul, roșiile, broccoli, varza de Bruxelles și ardeii grași roșii.

Aceștia din urmă conțin și betacaroten. Vitamina C ajută la menținerea unui ten sănătos, iar betacarotenul este bun pentru ochi și piele.

Informația de partea ta! Urmărește-ne și pe Facebook.

Continuarea pe clickpoftăbună.ro

loading...