Acasă Evenimente Zeci de mii de oameni au agheasmă direct de la robinet

Zeci de mii de oameni au agheasmă direct de la robinet

DISTRIBUIȚI
Sursă Foto: Mediafax

Zeci de mii de oameni au agheasmă direct de la robinet

O parte dintre locuitorii județelor Prahova și Dâmbovița vor avea agheasmă direct de la robinet, începând de luni, timp de opt zile, după ce preotul paroh din satul Lunca Mare a mers să ţină o slujbă specifică acestei sărbători direct la uzina de apă de la Barajul Paltinu.

În Prahova, credincioşii ortodocşi nu s-au mai complicat să se înghesuie la biserică pentru a primi agheasmă, aşa cum spune tradiţia de Bobotează, şi asta pentru că, începând de luni, au apă sfinţită direct la robinet, pentru opt zile, notează DIGI24.

Slujba de sfinţire a apei nu a fost oficiată pe malul lacului, ci chiar în interiorul staţiei de tratare a apei din cadrul Sistemului de Exploatare Voila, locul de unde pleacă spre populație trei metri cubi de apa pe secundă.

Gheorghe Poienariu, şeful sistemului care se ocupă de administrarea staţiei de apă Voila, spune că slujba de sfinţire a apei a devenit o tradiţie, acum fiind al 18-lea an când preotul Şopaltă vine să slujească la baraj.

„Tradiţia se păstrează de când am avut în vizită un protopop. Pentru că s-a întâmplat să fie chiar de Bobotează, ne-a rugat să oficieze o slujbă chiar în hala de filtre şi de atunci, în fiecare an ne adunăm toţi colegii, invităm şi foştii angajaţi care vin şi ei să vadă ce am mai realizat noi şi sărbătorim Boboteaza.

Prin tradiţie a rămas să facem această slujbă ca să ne ajute să rezolvăm problemele care apar în cursul anului, să ne ferească de fenomene extreme, iar apa este un element care se comportă în funcţie de aceste fenomene, frig, ger, inundaţii şi atunci credem că este bine ce am făcut şi ne gândim că ne ajută să putem rezolva treburile şi de aici încolo”, a declarat Gheorghe Poienariu, şeful sistemului Paltinu-Voila, scrie adevărul.ro.

Sursă Foto: Mediafax

Citește și: 10 motive pentru care copiii, ajunși la maturitate, încep să-și urască părinții

Întrebat dacă de aici încolo prahovenii vor avea agheasmă la robinet, preotul Şopaltă, cel care a oficiat slujba la barajul Paltinu, a declarat că apa va avea calităţi tămăduitoare timp de opt zile, până în data de 14 decembrie.

„Am făcut o sfeştanie pentru sfinţirea Apei Celei Mari pentru a aduce şi aici de unde toate localităţile din Prahova se alimentează cu apă, pentru a fi sfinţită şi pentru a le aduce curăţire de păcate, vindecări de boli sufleteşti şi trupeşti şi pentru a le aduce binecuvântare şi sfinţire localnicilor care folosesc această apă din sistemul Paltinu.

Vor bea apă sfinţită direct de la robinet până în data de 14 ianuarie, indiferent că este zi de dulce sau de post şi această apă este tămăduitoare de boli sufleteşi şi trupeşti şi aduce binecuvântarea sufletului şi a trupului de către cei care o comnsumă cu credinţă”, a explicat preotul, scrie Digi24.

De apa sfinţită şi curăţată de duhurile rele vor beneficia zeci de mii de persoane.

Sursă Foto: Mediafax

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: Vlad Voiculescu: „Clica de borfași atacă din nou: Carmen Dan profită de scandalul pedofilului polițist”

Sursa: Digi24

loading...