Acasă Evenimente Al cincilea parc eolian din lume o să fie construit în România...

Al cincilea parc eolian din lume o să fie construit în România de către o firmă olandeză

3
DISTRIBUIȚI

Al cincilea parc eolian din lume o să fie construit în România de către o firmă olandeză

O firmă olandeză vrea să facă un parc eolian gigantic în România, iar primul beneficiar e statul olandez.

Proiectul presupune realizarea unui parc eolian de 1.000 de MW care ar fi al cincilea din lume din punct de vedere al puterii instalate și care ar presupune o investiție de 1 miliard de euro.

Proiectul ar putea fi demarat chiar în acest an, spune directorul general al companiei NeRo Renewables. Totul depinde de o decizie a Guvernului olandez, care este aşteptată în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Economica.net.

Odată definitivat proiectul, capacitatea instalată a parcurilor eoliene din România, situată în jurul a 3.000 MW, ar crește cu 30%.

Citește și: Sebastian Ghiță: „o să îmi storc mintea să văd cum pot să vă conving de relația mea cu Kovesi”

CEO-ul Nero Renewables a declarat că firma are toate autorizaţiile pentru construcţia giganticului parc eolian.

„Referitor la autorizații şi la avizul tehnic de racordare (ATR), toate avizele au fost obţinute cu mai mulţi ani în urmă şi vor fi actualizate în acord cu decizia finală a Nero privind tehnologia turbinelor care vor fi folosite. Au fost de asemenea semnate acorduri pe termen lung pentru 5.000 de hectare de teren cu autorităţile locale şi cu proprietarii”, a declarat Gauthier van Weddingen, șeful NERO Renewables NV.

NERO Renewables, o companie înregistrată în Olanda a făcut de mai multă vreme public un proiect de investiție în România: 362 de turbine eoliene, cu o capacitate de circa 1.000 MW, amplasate în două zone din țară, notează Digi24.

Primul ar urma să fie în judeţul Buzău, în care ar fi vorba despre 120 de turbine, de 4 MW fiecare, iar al doilea, în sudul Dobrogei: 242 de turbine, cu o capacitate de 2 MW fiecare.

Citește și:

România, subiect amplu în presa străină: „Încercări alarmante de subminare a democrației în România”

loading...