ALERTĂ! Klaus Iohannis a impus carantină totală pe teritoriul României! Va interveni armata

Preşedintele României, Klaus Iohannis, explica faptul că pentru împiedicarea răspândirii infectării cu COVID-19 se va apela la ajutorul armatei. Carantina va fi obligatorie.

Iată cele mai importante declarații ale sale:

– Am evaluat situaţia care devine din ce în ce mai complexă.

– Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate; am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi, încetini, răspândirea infecţiei.

– Ce a fost până acum recomandare devine obligaţie, după principiul stăm acasă.


Apreciază și distribuie !

– Aceste restricţii devin obligaţii.

– Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică.

– Am convenit să folosim şi armata pentru a gestiona situaţiile create în teren. Va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de poliţie şi jandarmerie.

– Avem nevoie de măsuri speciale şi de restricţii speciale; pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale, vor trebui să stea tot timpul acasă.

– Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la finele acestei zile, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine.