ALERTE METEO | Coduri galbene și portocalii de vânt, lapoviță și ninsori, valabile azi și mâine. Ce se întâmplă în București

Sigur, ar fi fost minunată o minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie cu vreme bună, dar pare-se că trebuie să ne

mulțumim doar cu zilele libere (sigur, cine le are  Cât despre vreme, Administrația Națională de Meteorologie a

transmis astăzi (marți, 30 noiembrie) o informare meteo și mai multe coduri galbene și portocalii – de vânt puternic, ploi, lapoviță sau ninsoare – valabile în mai multe zone ale țării.

ANM transmite o informare meteo de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, fenomene care încep marți, ora 10.00, și durează până miercuri la ora 20.00.

Îți recomandăm să citești și:
Cum va fi vremea până de Crăciun. Unde ne dăm cu sania și unde stăm la soare
Alerte meteo | Ce fenomene meteo sunt anunțate
În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cod galben de intensificări ale vântului emis pentru același interval

În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata