Anchetă la Spitalul de Urgență Pitești după ce o asistentă a murit în urma amânării unui diagnostic. Femeia a fost plimbată zile în șir de la o secție la alta

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti au anunţat, miercuri, demararea unei anchete interne, după ce asistenta Nicoleta Pantea, care lucra la secţia Cardiologie, a murit în urma amânării unui diagnostic. Femeia a fost plimbată la mai multe secții după ce a căzut și s-a lovit la spate, fără a primi îngrijiri medicale adecvate.

Când a ieşit dimineaţa din tură, asistenta s-a prezentat, la secţia de Neurochirurgie, gândind că ar fi putut avea ceva la coloana din cauza căzăturii.

Femeia se simțea din ce în ce mai rău în urma accidentului și s-a prezentat la secția de Neurochirurgie a spitalului, iar apoi a ajuns la Urgențe cu dureri puternice, unde ar fi așteptat aproximativ șase ore fără ca medicii să o consulte.

Ulterior, asistenta a fost mutată pe secția de Cardiologie, dar starea acesteia se înrăutățise semnificativ. Femeia ar fi murit pe masa tomografului.

„Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligaţiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului. De asemenea, în vederea stabilirii existenţei unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic”, se arată într-o informare transmisă de SJU Piteşti.

Nicoleta Pantea, în vârstă de 58 de ani, a murit la sfârşitul săptămânii trecute. În presa locală au apărut ulterior informaţii conform cărora femeia, care se simţea rău, ar fi decedat după ce a fost transferată între mai multe secţii, fără a i se stabili un diagnostic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata