ANM, în alertă. Se anunță o vară istorică în România. Temperaturi și fenomene meteo extreme

Meteorologii au stabilit că anul 2016 a fost cel mai călduros înregistrat până în prezent, însă 2020 ”vine tare din urmă”, iar informațiile oferite de specialiști transmit că este foarte posibil să ne confruntăm, acum, cu anul cel mai ”fierbinte” din istorie.

Încălzirea globală este incontestabilă, iar dacă pandemia decoronavirus – prin măsurile restrictive impuse – a dus la o scădere a poluării, la nivel mondial, încălzirea accentuată oferă semnale evidente. ”Temperaturile ridicate au bătut deja recordul încă din ianuarie din Antartica până în Groenlanda”, informează The Guardian.

În același timp, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA a estimat, în proporție de 75 %, că anul acesta va fi… cel mai călduros an înregistrat, vreodată, pe Terra.


Apreciază și distribuie !

”Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record”

Și meteorologii din țara noastră sunt de părere că vara anului 2020 va fi una caniculară. Se vor înregistra temperaturi de peste 50 de grade celsius. În România, anul 2019 a fost ce mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice. De asemenea, ţara s-a confruntat în premieră cu tornade răsărite şi temperaturi de 22 de grade Celsius în luna ianuarie.

”În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade Celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României, anul 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a spus meteorologul Roxana Bojariu, potrivit stirilekanald.ro.