Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Profi România! Mare atenție la aceste mesaje. Este total interzis să faci asta

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a venit cu un nou avertisment în ceea ce privește tentativele de fraudă

din ultimele zile. De această dată, spune DNSC, este vorba despre un caz de tentativă de fraudă care îi vizează pe clienții Profi România.

Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Profi România! Mare atenție la aceste mesaje. Este total interzis să faci asta

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a postat pe pagina oficială de Facebook un nou mesaj în care anunță că a

fost identificat un alt caz de tentativă de fraudă, care îi are în prim-plan pe clienții Profi România.

Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a companiilor cunoscute pentru a promova capcane promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei, spun experții DNSC.

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România

primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa

Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în

funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii DNSC pe pagina oficială de Facebook.

Ce ar trebui să faci pentru a nu cădea în capcana lor
Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică au venit cu o serie de sfaturi de care oamenii ar trebui să ia aminte pentru a nu pica în plasa infractorilor cibernetici.

„Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a

face click! Fii atent totodată la domeniul site-ului pe care te afli, înainte de a lua orice decizie. În acest caz,

potențiala victimă era redirecționată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi.

Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!

Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro.

Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere
automată.
Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online și testează-ți abilitățile de a recunoaște astfel de tentative malițioase: https://sigurantaonline.ro”, sunt sfaturile DNSC.

De asemenea, Directoratul Național de Securitate Cibernetică mai spune că „#sigurantaonline este o campanie de

conștientizare derulată la nivel național de Directorat, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, care are ca principal obiectiv crearea unei rutine de securitate pentru utilizatorul obișnuit din România, o rutină care să-l facă mai puțin vulnerabil în fața amenințărilor din ce în ce mai dese și mai complexe”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata