Anunțul unor medici! Un medicament folosit pentru tratarea reumatismului dă rezultate la bolnavii de coronavirus

Informatie importantă venită din Italia, a doua tara cea mai afectata de coronavirus. Un medicament folosit pentru tratarea reumatismului dă rezultate bune la bolnavii de coronavirus, informează presa din Peninsulă.

Cinci din cei zece pacienți tratați la Napoli cu tocilizumab, un medicament imunosupresiv, administrat în principal pentru tratamentul artritei reumatoide și a artritei idiopate sistemice juvenile, se simt mai bine.

Rezultate favorabile vin și de la Fano, acolo unde 8 din 11 pacienți sunt tratați cu medicamentul respectiv. De asemnea, la Padova, două persoane care au primit tocilizumab se simt mai bine. La Napoli, experimentul cu medicamentul respectiv a fost început de Paolo Asciento, directorul unității de imunologie a clinicii Pascale și de Vincenzo Montesarchio, specialist în boli infecțioase în cadrul spitalului Cutugno.


Apreciază și distribuie !

„De sâmbătă, 7 martie, au fost tratați 10 pacienți, dintre care 7 intubați și 3 cu insuficiență respiratorie. Dintre cei 7 pacienți intubați, 3 au au avut o îmbunătățire semnificativă”, spun cei doi.

Medicul Chiari de la Spitalul Riuniti din Padova a raportat o îmbunătățire a stării de sănătate a doi bolnavi infectati cu Covid-19.

Sursa: deschide.md