Anunţul unui medic specialist în COVID 19: Nimeni nu scapă de CORONAVIRUS

Persoanele cele mai afectate de coronavirus sunt cele în vârstă, care au și alte afecțiuni. Un medic chinez din Wuhan, locul de unde a plecat infecţia, vine cu declarații care dau peste cap tot ceea ce credeam că știm despre coronavirus.

Hu Ke, 55 de ani, lucrează la Spitalul Popular al Universității Wuhan, unde este și profesor de medicină pulmonară și face parte din echipa de experți medicali desemnați de provincia Hubei pentru a combate boala. Acesta susține că nu doar persoanele adulte, ci și tinerii și copiii au fost afectați de COVID 19:


Apreciază și distribuie !

„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Între pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini. Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”.

Medicul chinez a povestit putin și despre situația actuala din Wuhan: „Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie. Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit”.