Asistentul medical care a sedat şi violat zeci de femei internate în secţia unde lucra a scăpat de puşcărie după doar patru ani

Tribunalul Brăila a hotărât definitiv ca Viorel Milcu (62 de ani), asistentul medical condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol, să fie liberat condiţionat. Chiar procurorul de şedinţă a motivat că asistentul medical trebuie eliberat pentru că, pe parcursul executării pedepsei, bărbatul a obţinut 8 recompense pentru bună purtare, nu i s-a aplicat nicio sancţiune pe perioada detenţiei, nu are antecedente penale şi şi-a achitat obligaţiile civile stabilite de instanţă.

Tribunalul Brăila stabilise, pe 19 noiembrie 2019, că bărbatul nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi pus în libertate. Viorel Milcu ceruse anterior de trei ori să fie liberat condiţionat, dar comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Brăila s-a opus pentru că acesta nu îşi achitase integral obligaţiile civile, fiind vorba de daunele morale şi cheltuielile de judecată.

Instanţa a constatat că, pentru a putea fi liberat condiţionat, Viorel Milcu trebuia să execute 1.461 de zile de închisoare, iar până pe 30.09.2019, când a fost întocmit procesul verbal de către comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, executase 208 zile suplimentar faţă de cât reprezenta fracţia obligatorie. Asistentul medical a stat în arest preventiv 904 zile, i s-au scăzut 180 de zile în baza recursului compensatoriu şi a executat 585 de zile de închisoare în penitenciar.

Viorel Milcu a dat o declaraţie aiuritoare în faţa instanţei înainte de pronunţarea verdictului de către Judecătoria Brăila, susţinând că a fost nevoit să îşi ”distrugă” un cont de pensii private ca să achite daunele morale în sumă de 15.000 de euro pe care fusese obligat să i le plătească unei adolescente de 17 ani pe care a violat-o.

Cazul a a stârnit un puternic sentiment de revoltă în rândul brăilenilor după ce anchetatorii au stabilit că Viorel Milcu s-a folosit timp de opt ani de calitatea sa de asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila pentru a le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor de pe secţia unde lucra, inducându-le o stare de somn ca să le poată apoi viola.

Opt ani de închisoare şi daune de 15.000 de euro
Curtea de Apel Galaţi a pronunţat, pe 22 februarie 2018, verdictul definitiv în acest caz, care a scandalizat opinia publică în urmă cu cinci ani. Viorel Micu a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol şi obligat să-i plătească daune morale de 15.000 de euro uneia dintre victime.


Apreciază și distribuie !

Pe 7 iulie 2015, o adolescentă internată pe secţia Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila îl reclama pe asistent pentru viol. Fapta s-ar fi petrecut chiar în salonul unde tânăra de 17 ani era internată, după ce asistentul medical i-a administrat un medicament care i-a indus o stare de somn. La scurt timp, a ieşit la iveală faptul că tânăra ar fi întreţinut raporturi sexuale cu prietenul său şi s-ar fi temut să le spună părinţilor, preferând să dea vina pe asistentul medical.

„Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia”, declara atunci medicul Mihail Iugulescu, director la acel moment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Asistentul medical chiar s-a arătat ofensat de acuzaţiile aduse, iar tatăl fetei care îl acuzase de viol şi-a cerut scuze atunci faţă de acesta. După două săptămâni, în urma analizelor ADN care s-au efectuat, s-a constatat că acuzaţiile adolescentei erau întemeiate. ”Probele ADN arată prezenţa lichidelor comunicante ale bărbatului în vârstă de 58 de ani în secreţiile vaginale recoltate de la fată”, au concluzionat anchetatorii.

Zeci de paciente violate începând cu 2010
Oamenii legii au constatat ulterior că asistentul medical îşi făcuse un obicei din violarea pacientelor internate pe secţia unde muncea, după ce în prealabil le administra medicamente cu care le inducea o stare de somn.

“Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, susţin procurorii.

Poliţiştii au audiat zeci de paciente care s-au internat pe secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu 2010, toate confirmând comportamentul asistentului medical.