Au cumpărat conservă de pește de la Carrefour, dar au înlemnit când au descoperit ce mișca în sos: ”Rușine să vă–-citeste in comentariu

O familie din Mehedinți a cumpărat mai multe conserve de pește în sos roșu pentru consum, însă nu s-au gândit niciodată ce aveau să găsească în ea. Pe lângă pește, aceștia au descoperit niște animale nevertabrate inferioare, care înotau în acele cutii. Clienții dezgustați au reclamat imediat problema, cerând socoteală pentru această situație inadmisibilă.

Ce au găsit mehedințenii în conservă

Siguranța alimentară pare să fie compromisă la orice pas, astfel că, nici măcar alimentele aflate în conserve, care se presupune că sunt bine controlate și verificate, nu mai reprezintă o certitudine, din punct de vedere al igienei.

O situație halucinantă a avut loc în Mehedinți, acolo unde o familie a cumpărat de la un hipermarket mai multe conserve de pește în sos roșu. Până aici, nimic neobișnuit, însă marele șoc a avut loc atunci când a fost deschisă prima conservă.

Oamenii s-au speriat tare după ce au observat că în sosul de roșii existau mișcări agitate, ulterior descoperind că este vorba despre mai mulți viermi. Clienții, scârbiți de această situație, au filmat imaginile dezgustătoare și le-au transmis pe rețelele sociale, acolo unde au ajuns să fie virale.

Materialul video a fost preluat și de televiziunea locală, care a tras un semnal de alarmă privind pericolul la care este expus clientul, indiferent de produsul cumpărat.

„Ruşine să le fie! Uitaţi ce mănăncă oamenii! Uite cum merg viermii prin cutia de peşte! Uitați, Carrefourul ăla mare din Drobeta- Turnu Severin. Rușine la patronul care e de acolo, rușine mare. Muncește omul, cumpără o cutie de pește și uitați și dumneavoastră ce mănâncă. O țară vai de mama ei, de prăpădiți, vai de om”, au transmis clienții păgubiți în materialul video publicat.

Carrefour, amende uriașe în cadrul mai multor magazine

De-a lungul acestui an, grupul francez, Carrefour, a avut mai multe probleme cu Inspectorii Protecției Consumatorilor, care au constat o multitudine de nereguli în magazine. Cele mai recente magazine amendate au fost Carrefour Cluj și Târgu Jiu, acolo unde amenzile date de comisari au fost uriașe.

Printre neregulile descoperite, se regăsesc și cele legate de păstrarea neadecvată a produselor la temperaturi neconforme, găsirea unor alimente alterate, dar și găsirea unor produse expirate. În urma controlului de la Carrefour Târgu Jiu, magazinul a primit o amendă de 12.000 de lei, în timp ce la Carrefour Cluj, amenda s-a riidicat la 60.000 de lei.

,,Ca urmare a unei acțiuni de control ce a fost efectuată de către comisarii din cadrul CJPC Gorj la un punct de lucru de pe raza municipiului Târgu Jiu ce aparține Carrefour (Artima SA) au fost constatate, în principal, următoarele abateri:
– Nu se respectau temperaturile de păstrare pentru diverse produse alimentare;
– Erau expuse la comercializare diverse produse alimentare depreciate, cu modificări organoleptice de alterare;
– Au fost identificate produse alimentare expirate, cu data durabilității minimale depășită.
Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei, fiind oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse alimentare în valoare de 860 lei”, au transmis reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protectia Consumatorilor Gorj.

Lasă un comentariu