42 de oameni de pe planetă au împreună avere cât jumătate din oamenii de pe glob

0 10

42 de oameni de pe planetă au împreună avere cât jumătate din oamenii de pe glob

Prăpastia dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci s-a adâncit şi mai mult anul trecut.

42 de oameni de pe planetă au împreună avere cât jumătate din populația planetei.

Acestea sunt două dintre concluziile unui raport făcut de o organizaţie umanitară, cu câteva ore înaintea Forumului Economic de la Davos.

82% din bogăţia generată anul trecut a mers la cei mai avuţi 1% dintre oameni. Asta în timp ce, pentru jumătatea săracă a populaţiei, adică aproape patru miliarde, viaţa nu a devenit mai uşoară.

Averea celor mai înstăriţi 1% dintre oameni a crescut cu 762 de miliarde de dolari anul trecut. O sumă de 7 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru a pune capăt sărăciei extreme din lume, notează Digi24.

De altfel, anul 2017 a însemnat o creştere fără precedent a numărului de miliardari în dolari. La fiecare două zile, a mai apărut unul. În total, Oxfam estimează că sunt 2.043 de miliardari în dolari.

Citește și: Modificări la Declarația 600. Plafonul și termenul de depunere se schimbă

De asemenea, raportul arată că 9 din 10 miliardari sunt bărbaţi, iar doamnele rămân mai prost plătite decât domnii. Şi tot raportul OXFAM spune că directorul unei companii din top 5 firme de îmbrăcăminte din lume câştigă în cinci zile cât câştigă toată viaţa lui un muncitor din Bangladesh, adică cel care face astfel de haine, mai precizează sursa citată.

Citește și: Începând cu februarie, prețul pâinii ar putea crește

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.