Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Măștile fabricate manual și cele din pânză nu protejează împotriva coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alte instituții internaționale de sănătate publică avertizează că măștile fabricate manual și cele din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Pentru a fi eficiente, măștile faciale trebuie să respecte aceste reguli:

1 – trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale


Apreciază și distribuie !

2 – să permită respirația corectă.

Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor. Asadar, ele nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor, transmite instituția printr-un comunicat. In plus, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool cu concentrație de 70%.

Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronaviru, purtarea unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta persoanele din jur. Dacă nu sunteți infectat, purtarea măștilor faciale nu ajută. La ora actuală, nu există dovezi științifice în acest sens, potrivit comunicatului MS.