AVERTISMENT PUBLIC! Președintele Klaus Iohannis și Guvernul Ludovic Orban riscă să distrugă România, din cauza unor calcule electorale cinice

Lucrurile escaladează extrem de periculos în România și riscăm să devenim a doua țară după Italia la numărul de decese. În tot acest timp, premierul Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis și liberalii își fac calcule cinice, electorale, luând măsuri extrem de blânde pentru situația din România, de frică să nu piardă voturile din Diaspora. Peste 1,5 milioane de oameni din Diaspora revin acasă, iar România fierbe!

România riscă să devină în cel mai scurt timp una dintre țările cu cele mai multe persoane infectate cu virusul COVID-19 din Uniunea Europeană. Deja astăzi, numărul românilor infectați cu Coronavirus a ajuns la cifra de 576 (în creștere cu 143 de oameni, față de raportarea de duminică), iar în acest ritm, până la finalul săptămânii vom depăși 2.000 de oameni infestați cu virusul COVID-19.

Măsurile sunt extrem de blânde
Ce fac președintele Klaus Iohannis și Guvernul Ludovic Orban în toată această criză fără precedent? Ei bine, autoritățile centrale își fac calcule cinice, electorale, luând măsuri extrem de blânde pentru situația din România, de frică să nu piardă voturile din Diaspora. În România au intrat în ultimele săptămâni peste 1,5 milioane de oameni din străinătate, numai duminică înregistrându-se 25.000 de români care au revenit acasă. În loc să ia o decizie radicală, să închidă granițele pentru o perioadă măcar, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu fac altceva decât să ne anunțe că „ne transmit” sănătate. Lucrurile escaladează extrem de periculos în România și riscăm să devenim a doua țară după Italia la numărul de decese. Ce se va întâmpla, când vom ajunge la cifra de 2000 de persoane infectate cu Coronavirus și nu vom mai avea posibilitatea de a-i interna la Terapie Intensivă pentru că nu avem aparatură medicală corespunzătoare? Abia atunci se vor vedea efectele devastatoare ale deciziilor extrem de proaste luate până acum de guvernul PNL și de șeful statului. Atunci se va vedea de fapt că nu s-a făcut absolut nimic pentru a preveni această criză fără precedent! Dar atunci va fi prea târziu, probabil!
Se naște o întrebare pertinentă pentru președintele Klaus Iohannis: dacă în timpul celui de-al doilea război mondial, generalii români ar fi avut ezitări în a-și apăra țara, am mai fi existat acum ca națiune?

Ludovic Orban conduce Guvernul „vom face”
Autoritățile centrale ne amăgesc de o lună de zile că „vom lua măsuri”, „vom cumpăra aparatură”, „vom pregăti un pachet de măsuri economice”, „vom aduce măști și materiale sanitare în spitală”, dar totul a rămas la nivel de promisiune. Nimic concret, doar proiecte, doar promisiuni! Poate cei aflați vremelnic în fruntea țării cred că lumea este proastă și tâmpită și nu înțelege ce se întâmplă. Românii înțeleg însă perfect că președintele Klaus Iohannis și Guvernul lui nu fac altceva decât să fie într-o continuă campanie electorală, să-și facă niște calcule cinice de adunat voturi și să tremure de frica faptului că dacă nu mai iau voturile din Diaspora nu mai câștigă alegerile parlamentare din acest an.


Apreciază și distribuie !

Dar ce face Partidul Social Democrat în acest timp? Tace într-un mod suspect și complice! Deși au majoritate în Parlament și pot impune decizii, pachete economie de susținere a mediului de afaceri, a sistemului sanitar, social-democrații stau și privesc de pe margine cum Guvernul Orban distruge țara. Și PSD ar trebui să-și asume rolul de cel mai mare partid politic din România și să facă toate demersurile pentru a corecta măcar dezastrul făcut de liberali!

O decizie iresponsabilă care poate arunca țara în haos
Și totuși aceste „minți luminate din fruntea țării” au luat o decizie! Au interzis comunicarea din teritoriu pe problema numărului de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Vor să comunice numai de la nivel central, iar toată lumea să primească numai acele informații pe care binevoiesc ei să le transmită zilnic la ora 13.00. Ori acest deziderat poate fi demn doar de o țară comunistă, cu dictatură, nu una care se vrea membră a Uniunii Europene! În plus, există un mare risc după această decizie: ca lumea să se panicheze, să creadă că autoritățile au de fapt ceva de ascuns. Iar de aici până la o isterie generală, până la un haos total nu este decât un foarte mic pas.

România fierbe!
În timp ce peste 1,5 milioane de oameni din Diaspora revin acasă, România fierbe! Rețelele de socializare sunt pline de români care acuză faptul că nu este normal ca din taxele și impozitele plătite de cei care au rămas în țară să fie tratați oamenii care au plecat în străinătate, au muncit acolo și de peste 10 ani nu au mai contribuit la bugetul României! „De ce trebuie să plătim noi din taxele noastre, pentru cei care au plecat la muncă în străinătate, au muncit acolo cu acte în regulă sau fără acte și nu au mai plătit taxele în România?”, sunt cele mai dese postări apărute în aceste zile pe rețele de socializare. „Înainte când veneau acești frați ai noștri din străinătate spuneau că vai ce urât este în România, vai ce pute aici totul, vai ce sistem de sănătate aiurea aveți, nu mă mai întorc niciodată. Acum, România este o țară frumoasă și în care vă place?”, este o altă postare des întâlnită pe paginile de facebook.

Cine va plăti însă pentru oamenii care-și vor pierde viața?
Totuși de ce nu au stat acești oameni, încă 1-2 luni măcar, la ei în Italia, în Spania sau în Anglia? Cu siguranță 99,99 la sută dintre ei aveau locuințe unde să stea și ar fi putut reveni în țară peste câteva luni, când această pandemie ar fi fost poate mai ușor de combătut! Ei au venit însă în țară cu orice risc, refuză să stea acasă în izolare și își îmbolnăvesc astfel familiile, părinții, copiii, bunicii, rudele, iar mii de oameni nevinovați riscă să-și piardă viața din cauza inconștienței lor și autorităților centrale în egală măsură! Cine va plăti însă pentru oamenii care-și vor pierde viața, pentru copiii care vor rămâne fără părinți, pentru părinții care nu-și vor mai vedea niciodată copiii?

Articol preluat de pe BZI.ro