Acasă EXTERNE Avertisment! Stația spațială chinezească, de 8,5 tone, se prăbușește pe Pământ în...

Avertisment! Stația spațială chinezească, de 8,5 tone, se prăbușește pe Pământ în săptămânile următoare

4
DISTRIBUIȚI

Avertisment! Stația spațială chinezească, de 8,5 tone, se prăbușește pe Pământ în săptămânile următoare

Experți citați de The Guardian avertizează că Stația Spațială Tiangong-1 se va lovi de Pământ peste câteva săptămâni și că este imposibil de anticipat zona în care acest modul va re-intra în atmosferă.

Conform sursei citate, prima stație spațială construită de China cântărește 8,5 tone.

Oamenii de știință spun că este greu de calculat locul exact în care se va produce impactul, dar că cel mai probabil vor fi zone din Europa, SUA, Australia și Noua Zeelandă, notează știrileprotv.ro.

Specialiștii de la Aerospace Corporation estimează că Tiangong-1 va reintra în atmosferă în prima săptămână a lunii aprilie – plus sau minus o săptămână.

În 2016, China a recunoscut că a pierdut controlul stației spațiale Tiangong-1 și că nu mai poate să controleze colosul de metal.

În comunicatul celor de la Aerospace se arată că există „o șansă ca o cantitate mică de resturi” ale modulului să reziste la impactul rezultat în urma intrării în atmosferă și să lovească Pământul.

Dacă acest lucru se va întâmpla, aceste resturi vor cădea într-o regiune care este de câteva sute de kilometri, mai precizează Aerospace.

Citește și: Mihai Chirica: „stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, descurajează munca și încurajează hoția și corupția”

De asemenea, agenția precizează că pe stația spațială s-ar putea afla în continuare un combustibil foarte toxic și coroziv, numit ”hidrazină”.

Există unele probabilități ca aceste resturi să cadă în nordul Chinei, Orientul Mijlociu, centrul Italiei, nordul Spaniei, statele nordice din SUA, Noua Zeelandă, Tazmania, părți din sudul Americii și sudul Africii, mai scrie sursa citată.

Dacă luăm în considerare cel mai rău scenariu .. probabilitatea ca o persoană anume să fie lovită de resturile stației Tiangong-1 este de 1 la un milion mai mică decât șansa de a câștiga la jackpot..

În istoria zborurilor spațiale, nu există nicio persoană de care să știm că ar fi fost lovită de aceste resturi reintrate în atmosfera Pământului. Este o singură persoană despre care se știe că ar fi fost lovită de o bucată din spațiu, dar nu a fost rănită.” – mai spun cei de la Aerospace.

Sursa: The Guardian / stirileprotv.ro

Citește și:

A fost găsit un mesaj în sticlă scris în urmă cu 132 de ani. Ce scria pe bilet…

loading...