Avertismentul dur al unui medic din Timişoara despre coronavirus: „O să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze”

Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a făcut la România TV un apel către toţi oamenii să respecte regulile de izolare pentru că va fi „mai rău ca în Italia” din cauza înmulţirii numărului infectărilor cu noul virus ucigas. El ne avertizează că sistemul medical nu va rezista şi e posibil „să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze”.

„Ne aşteptăm să fie mai rău ca în Italia. Avertizăm asupra acestui lucru. Mai avem o săptămână, o săptămână şi jumătate, timp în care ne mai putem pregăti. Dacă în această perioadă de timp nu vom face rost de medicamente, echipamente şi teste o să avem o soartă mult mai dificilă decât a colegilor din Italia. Noi nici nu am început să urcăm pe vârf, pe curbă, şi sistemul deja cedează”, a precizat dr. Oancea, la România TV.


Apreciază și distribuie !

„Am în Terapie Intensivă intubată şi aprope în comă o femeie de 32 de ani, tânără, care nu ştiu dacă mai apucă ziua de mâine. Acest exemplu trebuie să fie elocvent. Nu atacă doar oamenii în vârstă. Avem oameni de 40 de ani, de 50 de ani. Nu doar oameni de 70-80 de ani”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Deşi au fost mobilizaţi militari şi jandarmi prin ordonanta militara, medicul susţine că în continuare prea multe persoane circula pe strazi.

„Vedem peste tot, în oraşele mari şi în mediul rural, că nu se respectă carantina. Vedem aceşti vectori purtători care nu respectă carantina. Circulă peste tot şi infectează în continuare. Se duc la clincii particulare. Nu se declară. Infectează personalul medical. Nu avem nicio urmă de responsabilitate”, a mai spus medicul.

„Noi nu ne putem compara cu Italia. La noi când va fi implozie, nici nu o să mai vină la spital. (…) Îmi asum: o să ne confruntăm cu o stare mai rea decât în Italia. Să dea Dumnezeu să nu picăm! Dacă noi vom pica, o să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze. Mare atenţie! Mare responsabilitate! Puteţi să circulaţi, vă asumaţi faptul că sistemul medical va cădea şi nu o să mai aveţi cine să vă trateze”, a avertizat medicul.