Beneficiile gutuilor, fructele care alunga depresia! Erau considerate un dar al zeilor de catre parintii medicinei din antichitate!

0 15

Beneficiile gutuilor au fost recunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Gutuia este fructul care depaseste cu mult poame mai cunoscute, datorita continutului de substante benefice organismului. Cateva dintre beneficiile gutuilor fac aceste fructe sa devina foarte importante pentru sanatate.

Gutuia reprezinta o sursa bogata in zinc, sulf, sodiu si fibre dietetice, dar si in fitonutrienti. Daca e consumata proaspata, ajuta la refacerea pielii dupa expunerea la razele ultraviolete. Studiile arata ca atunci cand vrem sa slabim, acest fruct devine unul ideal pentru ca are putine calorii.

Printre beneficiile gutuilor se mai regaseste si faptul ca ajuta la reglarea nivelului de colestero. De asemenea, cand exista probleme cu digestia sau sistemul imunitar e slabit, o singura gutuie poate face adevarate minuni.

In plus, gutuia mai e folosita pentru proprietatile sale analgezice, emoliente, diuretice si tone, alaturi de cele antiinflamatorii. Mai poate previne reactiile alergice si scade tensiunea ateriala. Un consum regulat stimuleaza si sistemul cardio-o vascular.

Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de acest fruct al toamnei este ca actioneaza si ca un puternic antioxidant. Mai mult, coaja contine uleiuri esentiale care ridica nivelul de serotonina si imbunatateste starea de spirit sau calmeaza depresia.

Beneficiile gutuilor erau recunoscute inca din antichitate!

In plus, infuzia de frunze de gutuie este excelenta pentru a combate starile de nervozitate, agitatie, insomnie, avand si efecte sedative alaturi de cele antidepresive, potrivit adevarul.ro. Sucul de gutui, dar si gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat si pancreas.

 

In Grecia antica, gutuia era considerata un dar al zeilor. Avicenna, cel mai mare savant al civilizatiei musulmane, i-a dedicat un intreg capitol in „Canonul Medicinei”. Din timpuri stravechi, fructul a ajutat in combaterea unei game variate de boli.

Gutuile au efecte benefice si in raceli sau gripe, iar ceaiul este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsiva sau pentru expectorat. Fructul mai ajuta la tratatea infectiilor respiratorii, in cele gastro-intestinale sau cancer.

 

Iohannis, apel la studenți să nu mai plece din țară după facultate: România se poate transforma

Într-un discurs susținut în fața studenților din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, președintele Klaus Iohannis le-a spus acestora că România nu se poate transforma în bine sau mai bine decât prin implicarea lor.

Șeful statului a precizat că este convins că studenţii vor reuşi să facă diferenţa în ceea ce priveşte modul în care va arăta România de mâine dacă îşi pun în practică competenţele dobândite în facultate.

Sunteţi o instituţie de învăţământ superior de elită şi formaţi studenţi cărora le urez cariere de succes în ţară, mai ales în această perioadă este mare tentaţia de a pleca în străinătate după terminarea facultăţii. Dar, dragi studenţi, România nu se poate transforma în bine sau în mai bine decât prin implicarea noastră, a tuturor, aici, în ţară. Sunt convins vă dacă puneţi în practică competenţele dobândite aici veţi reuşi să faceţi diferenţa în ceea ce priveşte modul în care va arăta România de mâine”, a spus Iohannis la evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri şi aniversării a 205 ani de la înfiinţarea primei clase de inginerie în limba română, care a avut loc în Aula Magna “Carmen Sylva” a Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Preşedintele Iohannis a adăugat că la nivel naţional este nevoie de o implicare mai mare a autorităţilor locale pentru a creşte corelarea dintre oferta de specializări în învăţământul superior tehnic şi piaţa muncii.

Astăzi există o cerere ridicată de absolvenţi ai universităţilor tehnice în aproape toate ramurile economiei. Sper ca absolvenţii instituţiilor dumneavoastră vor avea ocazia să participe la dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare, energetice şi agricole de care Nord- Estul ţării are atâta nevoie, pentru a putea reduce în ritm accelerat decalajele acumulate, din păcate, mai ales în ultimele decenii”, a mai spus Iohannis.

Discursul președintelui Klaus Iohannis:

”Îmi face o deosebită plăcere să particip, în anul Centenarului, la evenimentul de aniversare a 205 ani de la prima clasă de inginerie în limba română, înființată de Gheorghe Asachi cum am auzit și de la domnul rector, în 1813 aici, în orașul celor șapte coline. Astăzi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” este una dintre principalele universități din România, un veritabil portdrapel al învățământului tehnic românesc.

Absolvenții instituției dumneavoastră au contribuit de-a lungul timpului la desăvârșirea unității naționale înfăptuite pe plan politic în 1918. Inginerii formați aici au avut un rol semnificativ în construirea infrastructurii necesare pentru a transforma Unirea într-o realitate trăită.

Au ajutat la străpungerea Carpaților cu șosele și căi ferate, o chestiune devenită aparent insurmontabilă acum, în secolul XXI.

Tot ei au contribuit și la diversificarea economică a unui stat care se născuse eminamente agrar, facilitând astfel industrializarea, eficientizarea activității economice și modernizarea agriculturii.

Învățământul tehnic este, din multe puncte de vedere, una dintre principalele componente ale unui sistem educațional conectat la piața muncii și conectat la realitățile economice.

Absolvenții universităților tehnice sunt foarte căutați de marile companii, iar existența unei universități de acest profil constituie de multe ori un element care atrage investițiile într-o regiune.

Drept dovadă, marii poli de dezvoltare economică se concentrează în orașele universitare precum București, Cluj, Timișoara și, da, din ce în ce mai mult, Iași.

La nivel național este însă nevoie de o implicare mai mare a autorităților locale pentru a crește corelarea dintre oferta de specializări în învățământul superior tehnic și piața muncii.

Astăzi, există o cerere ridicată de absolvenți ai universităților tehnice în aproape toate ramurile economiei.

Între altele, sper că absolvenții instituției dumneavoastră vor avea ocazia să participe la dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare, energetice și agricole de care Nord-Estul țării are atâta nevoie pentru a putea reduce în ritm accelerat decalajele acumulate, din păcate, mai ales în ultimele decenii.

De asemenea, sper că o parte cât mai mare a lor vor avea inițiativa de a-și dezvolta propriile afaceri, punând astfel bazele unor întreprinderi mici și mijlocii sau chiar ale unor start-up-uri de succes.

Una dintre cele mai importante misiuni ale universităților este aceea de a genera idei noi, iar dumneavoastră v-ați asumat acest rol cu toată responsabilitatea, luând parte activ la una dintre conferințele regionale din cadrul proiectului „România educată”, desfășurată chiar aici.

Salut contribuția tuturor celor implicați în educația tehnică, care și-au prezentat opiniile și evaluările legate de potențialele reforme din acest domeniu.

De altfel, domnul rector a participat, din partea Consiliului Național al Rectorilor, și la grupul de lucru pe tema educației profesionale și tehnice din cadrul proiectului „România educată”.

Vă asigur că prioritățile și problemele puse în discuție au fost tratate cu toată seriozitatea și sper ca universitatea dumneavoastră să rămână un actor important în procesul de reformă a educației.

Îi mulțumesc, din nou, domnului rector Cașcaval pentru tot sprijinul oferit „României educate”, pentru activitatea sa și pentru ideile pe care le-a adus în dezbaterile despre viitorul învățământului tehnic.

Sunteți o instituție de învățământ superior de elită și formați studenți cărora le urez cariere de succes în țară! Mai ales în această perioadă, este mare tentația de a pleca în străinătate după terminarea facultății, dar, dragi studenți, România nu se poate transforma în bine sau în mai bine decât cu implicarea noastră, a tuturor, aici, în țară.

Sunt convins că, dacă puneți în practică competențele dobândite aici, veți reuși să faceți diferența în ceea ce privește modul în care va arăta România de mâine.

Nu am nicio îndoială că îi veți avea alături, să vă încurajeze și să vă îndrume spre performanță, pe profesorii și cercetătorii care își folosesc toate resursele și creativitatea pentru a excela în sălile de curs, în laboratoare, în ateliere sau, foarte important, în proiecte de cercetare.

Iașiul a fost mereu un reper în educația și cercetarea românească, inclusiv în domeniul tehnic. Sunt convins că această tradiție va fi purtată mai departe de comunitatea academică de aici, de la „Gheorghe Asachi”.

Vă doresc mult succes și un an universitar foarte bun! Mulțumesc!”

 

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.