BREAKING NEWS!!! David Popovici a ratat podiumul la proba de 200 metri liber, în finala Campionatului Mondial de Nataţie de la Fukuoka –>> citeste in comentariu

Redactie

David Popovici a terminat pe locul patru. A a avut un timp de 1:44.90, fiind depășit în ultimii 25 de metri de cei trei medaliați.

Medalia de aur a fost obținută de britanicul Matthew Richards (1:44.30). Pe locul 2 a venit un alt britanic, Tom Dean (1:44.32), iar bronzul l-a luat Sunwoo Hwang (1:44.4

David Popovici va înota marți ca să-și apere titlul mondial la 200 metri liber. Înotătorul român s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Nataţie de la Fukuoka cu cel mai bun timp.

David Popovici, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a ajuns în ultimul act al probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din semifinale – 1:44.70 min.

Finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka este programată marţi, de la ora 14:

David Popovici se luptă pentru cel mai bun timp, alături de alți șapte înotători de top. Românul este cel mai tânăr dintre cei opt finaliști. Patru dintre ei au mai fost în bazin cu tânărul sportiv și la Budapesta.

Cine sunt adversarii lui David Popovici din finala de 200 de metri

Luke Hobson (SUA), 20 de ani

Luke Hobson a câștigat proba de 200 de metri la concursul de selecția al SUA, reușind un timp de 1:45,10. „Am fost foarte încrezător. Nu pot spune că nu a durut pentru că mereu o cursă de 200 de metri doare. Mai am câteva lucruri tehnice de îmbunătățit”, a spus el pentru Reno Gazzette Journal după competiția din SUA.

Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), 20 de ani

E vicecampion mondial din 2022, iar cea mai bună performanță a ei este 1:44,47. „E un tip foarte drăguț. Mai mult decât a fi un înotător e un băiat foarte politicos și amabil. Suntem prieteni de când am început să înotăm în concursuri împreună. În plus este și un competitor de clasă și de abia aștept să concurez cu el”, a spus David Popovici pentru jurnalistul de la agenția sud-coreeană Yonhap.

Tom Dean (Marea Britanie), 23 de ani

A fost învins de David Popovici la Campionatele Mondiale de anul trecut, când s-a situat pe locul al treilea în finala mondială de la Budapesta. „Pentru mine într-o cursă este sută la sută sau nimic”, spunea el într-un interviu. Scopul lui este să devină cel mai medaliat sportiv din istoria Marii Britanii.

Matt Richards (Marea Britanie), 20 de ani

A reușit să-l învingă pe campionul olimpic în cursa națională, când a stabilit cel mai bun timp al lui, 1:44,83. „Am învățat multe lucruri în ultimele 18 luni și tot ce-mi doresc este să prind finalele, să pot lupta pentru medalii”, a spus el înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka.

Honjoon Lee (Coreea de Sud), 22 de ani

E al doilea sud-coreean prezent în finală. „Vreau să îmi îmbunătățesc cel mai bun timp al meu și să fac o finală bună”, le-a spus el jurnaliștilor din țara sa.

Kieran Smith (SUA), 23 de ani

Cea mai bună performanță a americanului la proba de 200 de metri liber în bazin olimpic e timpul de 01:44,74. Are în palmares un bronz olimpic cucerit în proba de 400 metri liber și un aur mondial cu ștafeta de 4×200 m liber la CM de la Budapesta.

Felix Aubock (Austria), 27 de ani

Austriacul e cel mai în vârstă înotător din finală. A fost pe locul cinci în proba de 200 metri liber, anul trecut, la Campionatele Mondiale.

Lasă un comentariu