Acasă Politică Camera Deputaților. „Ioan Munteanu s-a luat cu mâinile de cap, Bacalbașa ne...

Camera Deputaților. „Ioan Munteanu s-a luat cu mâinile de cap, Bacalbașa ne trimite injurii. Disperarea pesediștilor”

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților. „Ioan Munteanu s-a luat cu mâinile de cap, Bacalbașa ne trimite injurii. Disperarea pesediștilor”

Majoritatea la putere a impus, în plenul Camerei Deputaților, atât continuarea dezbaterilor la modificările aduse Statutului judecătorilor și procurorilor, cât și un format ultra-rapid de discuție, ignorând toate solicitările opoziției.

Deputatul Uniunii Salvați România (USR) Cornel Zainea a relatat, pe pagina sa de Facebook, despre cum decurge sedința din Parlament.

„Încercăm să blocăm în Parlament legile justiției (prin legea care va intra la vot azi, procurorii vor fi subordonați Ministerului Justiției).

Am cerut eliminarea acestor legi de pe ordinea de zi în această zi de doliu, dar majoritatea parlamentară nu a acceptat acest lucru.

Drept urmare, facem uz de procedurile parlamentare pentru a câștiga timp, săptămâna viitoare vor începe dezbaterile legate de buget, apoi lumea va pleca acasă pentru vacanța de Crăciun (chiar și azi sunt doar 210 deputați prezenți din 329). Apoi vine vacanța parlamentară.

Dragnea a părăsit exasperat ședința, liderul de grup al PSD Ioan Munteanu s-a luat cu mâinile de cap, Bacalbașa ne trimite injurii din bancă.”a scris Deputatul USR, Cornel Zainea pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea dă vina pe Tudose. Obiective ratate la Primăria Capitalei din cauza Guvernului

Majoritatea PSD-ALDE a respins propunerea opoziției de prelungire a programului de lucru astfel încât să poată fi susținute și dezbătute toate amendamentele cuprinse în raportul întocmit de Comisia Iordache.

Opoziția a cerut ca măcar să fie citite, înainte de vot, articolele supuse votului, mai ales că nu toți deputații au primit raportul tipărit.

Președintele de ședință, Gabriel Vlase, refuză să citească textul amendamentelor și al articolelor supuse votului. „Nu am obligația”, a spus acesta.

Citește și: Mesajul de condoleanțe transmis de către Klaus Iohannis, după moartea Regelui Mihai

Sursă: Digi24 / Realitatea.net / MediaFax

loading...