Cancerul de colon este un dușman tăcut: Patru semne la care ar trebui să fii foarte atent și care îți pot salva viața

Simptomele cancerului intestinal pot fi greu de recunoscut. Observarea oricăruia dintre aceste semne comune ar putea fi un avertisment că este posibil ca ceva să nu fie în regulă.


Care sunt cele mai frecvente patru semne ale cancerului intestinal?

Cancerul intestinal începe în intestinul gros (colon) și în pasajul posterior (rect). Este cunoscut și sub numele de cancer colorectal. Tratamentul depinde de locul unde începe cancerul în intestinul unei persoane și de cât de departe s-a răspândit cancerul. Chirurgia este de obicei principalul tratament pentru cancerul intestinal, dar dacă este depistat devreme, tratamentul poate începe și intervenția chirurgicală poate fi evitată. Unul dintre cele mai frecvente simptome la care trebuie să fiți atenți în cazul cancerului intestinal este prezența sângelui în scaun.
Există mai multe cauze posibile de sângerare din fund sau sânge în materiile fecale.

Sângele roșu aprins poate proveni din vasele de sânge umflate în pasajul din spate, hemoroizi. Poate fi cauzată și de cancerul intestinal.

Toată lumea ar trebui să fie atentă la semnele de sânge în scaun, a avertizat organizația de Cancer.

Sângerarea poate să nu fie neapărat cauzată de cancerul intestinal, dar merită totuși să discutați cu un medic dacă observați sânge în scaun.

Uitați-vă în mod special la scaunele care sunt roșu închis sau negru, deoarece este mai probabil să fie cauzate de forma de sânge mai sus, în intestin.

Pierderea inexplicabilă în greutate ar putea fi, de asemenea, un semn al cancerului intestinal.

Pierderea în greutate poate fi cauzată de un eveniment stresant, dar ar putea fi cauzată și de o afecțiune medicală.
Ar trebui să discutați cu un medic dacă pierdeți mai mult de cinci la sută din greutatea corporală într-o perioadă de șase până la 12 luni.

O schimbare persistentă și inexplicabilă de eliminare a scaunului, de asemenea, un semn comun al cancerului.

Dacă mergi des la toaletă, cu scaune mai moi și modificări inexplicabile, ar trebui să îți faci curaj să mergi la medic.

Alte modificări inexplicabile ale obiceiurilor intestinale ar putea include un sentiment ca și cum nu ți-ai putea goli în totalitate intestinele. Senzația că încă a mai rămas scaun de eliminat, chiar dacă ai fost la toaletă.
Un alt simptom al cancerului intestinal include oboseala persistentă și acută.


Dacă obiceiurile tale de toaletă s-au schimbat de mai mult de trei săptămâni, este o idee bună să vorbești cu un medic. Dar nu te speria, majoritatea oamenilor cu aceste simptome nu au cancer intestinal.

Este mai probabil ca acestea să fie cauzate de ceva mai puțin grav, inclusiv constipație, sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

Peste 40.000 de cazuri noi de cancer intestinal sunt diagnosticate în lume în fiecare an.

De ce să tratăm când putem preveni? Orice tip de cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat fără a se ajunge la complicații care pun viața în pericol.

Nu uitați să beți multă apă, să faceți mișcare, să consumați multe legume, pește, pâine integrală, cereale integrale, ulei de măsline și să renunțați la alimentele prăjite și foarte procesate cum ar fi mezelurile și cârnații. Alegeți mereu fructele în locul produselor de patiserie și cofetărie.


Sănătate multă!

Lasă un comentariu