Când se încheie epidemia de coronavirus? Anunțul așteptat de o lume întreagă

După luptă foarte grea cu coronavirusul, China își trage sufletul. Ieri au externat ultimul pacient infectat. Au fost 70 de zile in care cei din sistemul sanitar au lucrat dincolo de epuizare, la fel si cercetătorii care inca sunt in cautare de noi informații, pentru a gasi solutii.

Lupta s-a mutat în Europa, continent înroșit de numărul de cazuri de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus şi a îndemnat ţările afectate de un număr mare de îmbolnăviri să activeze mecanismele de urgenţă. În România s-a ajuns la 48 de cazuri confirmate și epidemia continuă să se extindă pe întreg teritoriul Romaniei.

Un cunoscut pneumolog şi epidemiolog chinez a făcut un anunţ aşteptat de toată lumea. Potrivit Reuters, Zhong Nanshan, principalul consilier medical al guvernului chinez, a declarat că pandemia de coronavirus este probabil să se încheie în iunie:


Apreciază și distribuie !

„Multe dintre cazurile importate în China sunt pacienţi asimptomatici, iar rata de reinfectare în rândul pacienţilor care s-au vindecat este redusă’.
Echipa noastră a prognozat aproximativ 70.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus. Am prezentat aceste cifre unei publicaţii internaţionale, dar documentul nu a fost acceptat”.

Expertul a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că ţara sa este încrezătoare că va ţine focarul de coronavirus sub control până la sfârşitul lunii aprilie. Potrivit Agerpres, Zhong Nanshan a precizat la acea vreme că unele prognosticuri ale experţilor din străinătate, potrivit cărora China va înregistra peste 160.000 de contagieri, „nu au luat în calcul intervenţia guvernului chinez”.

”În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate. ”Creşterea numărului de cazuri noi se reduce”, a spus el.

Conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese. De la izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus, au fost înregistrate la nivel mondial 124.518 cazuri confirmate şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, potrivit informaţiilor actualizate de OMS.