Ce a păţit un tânăr la 14 ore după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Oxford

Un tânăr din Marea Britanie a povestit ce a păţit la 14 ore după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Oxford. Acesta a spus că a avut febră, frisoane şi dureri de cap după ce a fost vaccinat. Astra Zeneca, compania responsabilă pentru producerea vaccinului a anunţat că a oprit testele de faza finală pentru vaccinul împotriva Covid-19.

Ce a păţit un tânăr la 14 ore după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Oxford

Un voluntar din UK căruia i-a fost administrat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a dezvăluit că a avut febră, frisoane şi dureri de cap la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-Covid.

„M-am trezit cam la ora 2:00 dimineaţa şi îngheţăm, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simţit incredibil de slăbit şi nu am putut să mă ridic şi să mă mişc, aşa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi şi m-am simţit foarte slăbit şi letargic şi nu am putut face nimic”, a povestit britanicul care s-a vaccinat în luna mai.

În primele două zile, bărbatul – care a preferat să rămână anonim – a avut şi dureri de cap puternice şi frisoane.

Britanicul a mai spus că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

Voluntarul a mai spus că trebuia să mai primească o doză a vaccinului luni, însă a primit un email în care i s-a transmis că programarea a fost anulată.

„Deoarece a fost identificată o boală la un voluntar, care ar putea fi legată de vaccin, amânăm testele până când avem mai multe informaţii. Îmbolnăvirile apar în timpul studiilor cu un număr mare de oameni (18.000 de voluntari din întreaga lume) şi, prin urmare, trebuie să analizăm cu atenţie fiecare îmbolnăvire pentru a evalua diagnosticul şi pentru a vedea dacă există o explicaţie evidentă”, se arată în mesajul primit de bărbat.

Compania AstraZeneca a anunţat că a oprit testele de faza finală pentru vaccinul împotriva Covid-19

Compania AstraZeneca a anunţat marţi că a oprit testele de faza finală pentru vaccinul împotriva Covid-19, din cauza unei “boli apărute în mod inexplicabil” la un participant la studiu din Marea Britanie.


Apreciază și distribuie !

În ciuda efectelor secundare, el spune ca fi mers să îi fie administrată o nouă doză de vaccin şi să continue testele, însă aceste mesaj l-a îngrijorat.

„Dacă nivelul anticorpilor era în scădere, aş fi vrut să mă asigur că încă sunt protejat. Însă sunt puţin îngrijorat acum dacă există reacţii adverse în rândul celor care au primit vaccinul. Sperăm că este nevoie de o singură injecţie”, a spus el.

Vaccinul produs la Oxford introduce în corp o cantitate mică de virus – care nu poate îmbolnăvi pacientul – ce provoacă o reacţie imună a organismului, care învaţă cum să se lupte cu SARS-CoV-2. Vaccinul este administrat în două doze, astfel încât să nu ajungă în organism o cantitate prea mare de virus, căreia sistemul imunitar să nu îi facă faţă.

„M-am simţit bine de atunci şi nu cred că am fost infectat cu coronavirus, deşi am ieşit şi m-am plimbat, ceea ce este o veste bună”, a mai continuat el.

Voluntarul a mai povestit că a decis să se ofere voluntar pentru testarea vaccinului pentru că îşi dorea să se protejeze de Covid-19, în condiţiile în care toţi din jurul său începuseră să se îmbolnăvească.

Ce consecinţe are întreruperea testelor pentru vaccinul anti-COVID de la Oxford

Întreruperea testelor pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, din cauza unei reacţii adverse la un participant la studiu, are drept consecinţă întârzierea găsirii unei soluţii pentru combaterea noului coronavirus.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca, compania care lucrează cu echipa de la Oxford pentru a produce vaccinul, a declarat că întreruperea este „de rutină”.

Studiile clinice finale pentru acest vaccin au fost suspendate după ce un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie. Este vorba despre o „boală potenţial neexplicată”, dar nu au fost oferite mai multe detalii.

Un voluntar din programul britanic a primit un diagnostic de mielita transvesa – o inflamaţie la nivelul măduvei coloanei vertebrale. AstraZeneca nu a făcut niciun comentariu asupra acestei informaţii şi nu există nicio dovadă că este vorba despre pacientul care a declanşat oprirea studiului, potrivit New York Times.

În faza a treia de testare, ultima a testelor clinice, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.