Ce este bine și ce nu trebuie să faci în Miercurea Mare

0 11

Ce este bine și ce nu trebuie să faci în Miercurea Mare

Miercurea Mare a fost petrecută de Mântuitorul Iisus Hristos cu prietenii săi. O femeie din casa lui Lazăr Îl unge cu mir din nard și Mântuitorul îi iartă păcatele femeii.

Văzând aceasta ucenicii s-au înfuriat și au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea celor săraci.

Iisus a răspuns însă cu multă blândețe: „Pentru ce faceți supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea față de mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna. Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea. Adevarat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune și ce-a făcut ea, spre pomenirea ei.”

Iuda, ucenicul lui Hristos, văzând toate cele petrecute se umple de furie și decide să Îl vândă arhiereilor pe numai 30 de arginti. În această zi de miercuri s-au făcut primele planuri pentru prinderea și uciderea Lui Iisus.

Citește și: Atac cu BOMBĂ la un magazin românesc din Italia

În Miercurea Mare cei bolnavi și suferinzi se pot bucura de Taina Sfântului Maslu, taină care este foarte ajutătoare pentru cei pe patul de moarte și folosește la însănătoșirea celor care trebuie să rămână printre noi. În această zi, cei care pot, trebuie să țină post negru. Femeile nu torc și nu cos, ci spală ferestrele pentru ca lumina să pătrundă în fiecare colțișor al casei în zilele de Paște.

În unele zone din țară exista înainte tradiția ca cei mici să meargă la colindat atunci când se lasă seara, iar bărbații să arunce cenușa din sobă peste ogor, pentru ca roadele pământului sa fie cât mai bogate.

În Miercurea Mare te poți ocupa de treburile casnice, să te pregătești pentru Paște.

De asemenea, este bine sa te împaci cu oamenii cu care nu te-ai înțeles bine în ultima perioadă. În plus, este recomandat să rostești rugăciuni.

Nu este bine sa te enervezi, să arunci vorbe necurate în această zi. Nu este bine sa te superi pe ceilalți. Încearcă sa fii înțelegător.

Sursă: TeoTrandafir.com

Citește și:

Mama unuia dintre bătăușii din Brașov, reacționează dur la comentariile românilor: „Doar niște analfabeți îmi pot da mie explicația educării unui copil!”

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.