Cercetătorii chinezi au descoperit medicamentul care poate trata cu succes infecțiile cu COVID-19

China a ajuns la finalul cercetărilor clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat o eficacitate clinică bună împotriva Covid-19 (coronavirus). Favipiravir, medicamentul pentru gripă, care a fost aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a arătat reacții adverse evidente în studiul clinic, a declarat Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltarea Biotehnologiei din China în cadrul unei intalniri a Ministerului Științei și Tehnologiei.


Apreciază și distribuie !

Rezultatele au arătat că pacienții care au primit tratament cu Favipiravir au devenit negativi pentru virus într-un timp mai scurt comparativ cu pacienții din grupul de control. Un studiu clinic randomizat multicentric condus de Spitalul Zhongnan al Universității Wuhan a sugerat, de asemenea, că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun decât cel al grupului de control. Favipiravir a fost recomandat echipelor de tratament medical și ar trebui inclus în planul de diagnostic și tratament pentru Covid-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a fost aprobată de Administrația Națională a Produselor Medicale pentru a produce în masă medicamentul și a asigura aprovizionarea stabilă, a adăugat Zhang. China promovează, de asemenea, utilizarea unor tehnologii avansate, cum ar fi celulele stem, ficatul artificial și purificarea sângelui în tratamentul cazurilor severe. Zhang a spus că terapia cu celule stem se dovedește eficientă în reducerea reacțiilor inflamatorii severe cauzate de Covid-19, precum și în reducerea leziunilor pulmonare și a fibrozei pulmonare la pacienți.