China a început să testeze pe oameni un prim vaccin contra Covid-19

China a început să testeze pe oameni un prim vaccin experimental contra Covid-19. Academia de Ştiinţe Medicale Militare, afiliată armatei chineze, care a primit unda verde să lanseze săptămâna aceasta teste clinice în cadrul fazei 1, se va ocupa de aceste cercetari. CanSino Biologics, o companie cu activitate în domeniul biotehnologiei din Hong Kong, s-a alaturat acestei activitati, potrivit news.ro

Se vor testa 108 voluntari, toţi sănătoşi, şi se desfăşoară într-o perioadă de nouă luni şi jumătate, de la 16 martie la 31 decembrie, potrivit bazei de date de înregistrare în vederea testului.


Apreciază și distribuie !

În Statele Unite, Institutul Naţional american de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) a anunţat luni lansarea unui test clinic, la Seattle, împreună cu grupul în domeniul biotehnologiei Moderna, care urmează să fie efectuat asupra unei cohorte de 45 de adulţi voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi55 de ani pe o perioadă de şase săptămâni.

Laboratorul german CureVac speră si el să fie în măsură să ceară autorizarea în vederea trecerii la faza testării clinice a unui vaccin experimental asupra oamenilor până în iulie.

Specialisti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu preconizează ca vreun vaccin să fie testat sau aprobat mai devreme de 2021.