China anunţă un caz de transmitere locală a noului coronavirus

Comisia Naţională chineză de Sănătate a anunţat că acest caz de transmitere locală a fost înregistrat în provincia Zhejiang. China continentală a anunţat vineri 55 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus – inclusiv o contaminare locală, pentru prima oară după trei zile, autorităţile sanitare fiind acum îngrijorate de posibilitatea unui nou val de infecţii, în contextul în care Beijingul se pregăteşte să-şi închidă temporar frontierele şi să-şi reducă drastic zborurile internaţionale, informeaza Reuters şi AFP.

Numarul contaminarilor cu noul coronavirus în China a crescut la 81.340, iar decesele la şi 3.292 – cu cinci mai multe decât joi, a precizat Comisia. Cele cinci decese au fost înregistrate în Hubei, imensa provincie din centrul ţării plasată în carantină la sfârşitul lui ianuarie şi în care restricţiile au început să fie ridicate treptat de miercuri.

Una dintre priorităţile Chinei este evitarea revenirii coronavirusului pe teritoriul ţării, din strainatate. În total, China a înregistrat 595 de cazuri ”importate”.


Apreciază și distribuie !

Beijingul a anunţat joi seara că urmează să închidă, în mod temporar, frontierele majorităţii străinilor şi să-şi reducă în mod drastic zborurile internaţionale. Această măsură urmează să intre în vigoare sâmbătă, la ora locală 0.00 (vineri, 18.00, ora României).

Titularii de paşapoarte de serviciu şi diplomatice pot să intre în continuare pe teritoriul chinez. Beijingul a anunţat totodată o reducere drastică a zborurilor internaţionale, tot din cauza covid-19.

Începând de duminică, o companie chineză va mai putea să efectueze doar o singură legătură săptămânală din China către o ţară terţă. O companie străină va putea menţine o singură legătură pe săptămână către China, de asemenea.