Acasă EXTERNE CHINA a anunțat bugetul URIAȘ alocat armatei pentru anul 2018

CHINA a anunțat bugetul URIAȘ alocat armatei pentru anul 2018

1
DISTRIBUIȚI

CHINA a anunțat bugetul URIAȘ alocat armatei pentru anul 2018

China a anunţat luni că bugetul său militar, al doilea ca mărime din lume după cel al SUA, va fi majorat cu 8,1% în 2018, un ritm de creştere superior anului trecut.

Această rată de creştere, mai ridicată decât în 2017 (+7%), a fost anunțată de guvern într-un raport dat publicităţii cu puţin timp înainte de deschiderea sesiunii anuale a parlamentului, relatează Agerpres, citând AFP.

Fondurile alocate se ridică la 1.107 miliarde de yuani (175 de miliarde de dolari), potrivit acestui raport citit de premierul Li Keqiang.

China a cheltui în 2017 un total de 151 de miliarde dolari pentru armata sa, indică un recent raport al Institutului Internaţional pentru Studii Strategice (IISS), un think tank cu sediul la Londra.

Este de patru ori mai puțin decât Statele Unite (603 miliarde de dolari), dar cu mult peste Arabia Saudită (77 de miliarde), Rusia (61 de miliarde), India (53 de miliarde), Marea Britanie (51 de miliarde) sau Franţa (49 de miliarde de dolari), notează stirileprotv.ro.

Citește și: Actorul Jean Paler, internat de urgență în spital. Ce a pățit acesta

Beijingul îşi majorează cheltuielile pentru apărare de peste 30 de ani cu scopul de a reduce avantajul armatelor occidentale. Creşterea anuală a atins aproape 18% la sfârşitul anilor 2000.

În octombrie, preşedintele chinez, Xi Jinping, a cerut armatei să îşi finalizeze modernizarea până în 2035 şi să fie de “clasă mondială” la orizontul anilor 2050

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și:

Un primar de la PSD a reușit să cheltuie 20.000 de euro pe SMS-uri, din bani publici, pentru susținerea unui ansamblu la un concurs TV

loading...