Cine ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis la președinție: „I se pregătește candidatura”

Care este numele candidatului de la alegerile prezidențiale, ce ar putea deveni următorul conducător al României?! Analistul economic Petrișor Peiu a vorbit despre acest aspect.

Nu cu foarte mult timp în urmă, în cadrul unui podcast realizat de publicația EVZ, Petrișor Peiu a făcut o serie de

declarații, menționând numele celui care ar avea mari șanse să ajungă la putere, înlocuindu-l astfel pe Klaus Iohannis în fucția de președinte al țării.

Așadar, subiectul ce a fost dezbătut pe îndelete de către analistul economic Petrișor Peiu a pornit, de fapt, de la atacurile pe care președintele PNL, Florin Cîțu, a început să le lanseze auspra lui Nicolae Ciucă.

Petrișor Peiu: „Pare că el vrea să-și securizeze scaunul de președintele al PNL”

În cadrul podcast-ului, Petrișor Peiu a vorbit despre liderul PNL care ar fi pornit un atac direct la adresa lui Nicolae

Ciucă, de teama că premierul ar putea să-i ia locul de conducător al liberarilor,mai ales că multă lume și-a exprimat părerea potrivit căreia, Nicolae Ciucă ar fi trebuit să fie președintele PNL.

Astfel, analistul economic a mărturisit că Nicolae Ciucă ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis în funcția de

președinte al țării și are mari șanse la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în anul 2024. Mai mult decât atât, Petrișor Peiu susține că i se pare relativ transparent faptul că lui Nicolae Ciucă i se pregătește candidatura la

președinție.

„Pare mai mult o vendetă politică, pare că el vrea să-și securizeze scaunul de președinte al PNL pentru că multă lume spune (pe modelul de care a beneficiat Cîțu)

că ar fi normal să fie Ciucă (președinte PNL), mai ales că mi se pare relativ transparent că i se pregătește candidatura la președinție lui Nicolae Ciucă. Eu așa văd, este un om care este deocamdată protejat de orice critică. NImeni din presă nu prea zice nimic de el. Uite ce repede a trecut povestea premierului în comparație cu alte doctorate. Până la urmă Ponta tot premier era. Nu vreau să justific nicio neregulă. Au fost clar măsuri diferite”, a spus Petrișor Peiu, în cadrul podcast-ului.

Ce spune Petrișor Peiu despre situația economică din România

Totodată, Petrișor Peiu a făcut o serie de declarații și despre situația economică din România, spunându-și astfel

părerea. Analistul economic este de părere că Florin Cîțu speculează faptul că indicatorii actualului Guvern sunt mai slabi față de perioadă când el era prim-ministru, însă cu toate acestea, Petrișor Peiu a mai precizat că o inflație nu poate apărea atât de rapid.

Mai mult decât atât, analistul economic a mai spus că România a avut o creștere economică ce s-a dus la 5,9% de la 7%, motiv pentru care, cel mai probabil, a fost afectată încrederea cumpărătorilor de obligațiuni românești.

„Cîțu speculează faptul că indicatorii actualului Guvern sunt mai slabi decât pe vremea când era el prim-ministru, dar nu spune cine se face vinovat de asta. Nu apare așa peste noapte o inflație. Ea s-a strâns în timp, începând cu luna august. Este adevărat, dar modul în care s-a condus țara. Am avut o creștere economică care s-a dus la 5.9% de la 7% cât era prognozată. Sigur că a afectat încrederea cumpărătorilor de obligațiuni românești”, a mai spus Petrișor Peiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata