Cine moștenește averea lui Petrică Mîțu Stoian: Cine stătea în spatele afacerilor

Vestea tragică a dec.esului lui Petrică Mâțu Stoian a venit ca un trăznet, atât publicul larg, cât și familia și colegii de breaslă fiind șocați de cumplita tragedie.

Artistul urma un tratament post-C.OVID la o clinică privată din Caraș-Severin, însă starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid.

Tușea cu s.ânge, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde s-a și stins din viață.

Însă, după de.cesul prematur al artistului, va începe și lupta pentru averea sa. Puțini știu faptul că regretatul Petrică Mâțu Stoian avea o avere uriașă.

Petrică Mâțu Stoian avea o avere colosală! Investea mult în imobiliare și în mașini. Eu știu că avea cinci proprietăți, vila din Craiova în care stătea cu impresarul și soția lui, casa părintească din Isverna și două apartamente pe litoral, în Eforie Nord, unde stătea vara. Anul acesta și-a mai cumpărat un apartament foarte scump în cartierul Primăverii din Capitală.

Înainte de Crăciun își luase un Mercedes la mâna a doua, dar în stare foarte bună, a dat peste 50 mii euro. El schimbă mașinile cam la 3 ani și, conducea numai bolizi scumpi dar punea preț pe siguranță și calitate.

Din toată această avere nu știu cu ce se va alege familia lui pentru că totul era cumpărat pe firma impresarului, el nu avea mai nimic pe numele lui.

Nu știu de ce le lua pe firma lui Gușman, e posibil să fi încercat să fenteze într-un fel plata taxelor sau să nu aibă probleme cu inspectorii ANAF că, va dați seama, artiștii nu declara tot ce încasează pe la spectacole. Și că să nu fie luat la ochi că are o avere pe care n-o poate justifică, e posibil să fi avut înțelegerea asta cu impresarul.

Sau, cine știe, altele or fi motivele. Cert e că surorile nu se vor alege cu mare lucru din averea maestrului”, precizează o sursă pentru Star Popular.

Problema cu averea artistului ar fi că, deși are surori și nepoți, averea colosală are toate sansele sa rămână a impresarului Doru Gusman.

Interpretul avea înregistrate două firme la adresa lui din Craiova iar acestea au ajuns să se confrunte cu o situație extrem de dificilă după venirea pandemiei.

Petrică Mîțu Stoian se asociase cu soția impresarului său iar femeia deținea 50% din firmă

”Petrică Mîțu Stoian SRL” este o societate înființată în anul 2012 la care interpretul apare asociat și administrator împreună cu Maria Gusman, sotia impresarul său, Doru Gusman. Cei doi deșineau procente egale din afacere, adică 50%.

Maria Gusman s-a stins din viață în urmă cu câteva luni iar moartea femeii a fost un adevărat șoc pentru artist, care a slăbit 25 de kilograme după aflarea veștii.

Maria Gusman a lucrat ca profesoară la un liceu din Craiova și a fost extrem de apropiată de Petrică Mîțu Stoian, ajutându-l extrem de mult în carieră, conform unor surse aporpiate familiei.

Societatea ”Petrică Mîțu Stoian SRL” s-a prăbușit pur și simplu în anul 2020, când a înregistrat o cifră de afaceri nulă și a avut o pierdere netă de peste 170.000 de lei. Firma nu mai avea nici un angajat declarat și datorii de 7.500 de lei, în scădere față de anul predent.

În cealaltă firmă, asociat era Doru Gusman

Cealaltă firmă, Petridor Music SRL (de la numele lui Petrică și cel al lui Doru) este înregistrată tot la domiciliul artistului din Craiova. Societatea a fost înființată în 2017, avându-i ca acționari pe Doru Gusman și Petrică Mîțu Stoian.

Compania a avut o cifră de afaceri de 28.500 de lei în anul 2000 (față de 287.110, în 2019) și o ”gaură” de aproape 100.000, în loc de profit.

Și a doua firmă a lui Mîțu Stoian reușise să achite din datorii față de anul precedent, ajungând la 91.410 lei. De asemenea, nici aici nu se regăseau angajați.

Motivul pentru care Petrică Mîțu Stoian a ales să se asocieze cu impresarul și cu soția lui a fost acela că interpretul nu stătea deloc bine cu cifrele și prefera să lase pe altcineva să facă toate calculele.

El avea o încredere totală în cei doi, pe care-i considera familia lor. Dovadă a acestui lucru o reprezintă și faptul că Mîțu Stoian a fost înmo.rmântat lângă Maria Gusman iar în același c.avou are pregătit un loc de v.eci și impresarul său, Doru Gusman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata