Ciorbiță de pui, ca la bunica acasă. Iată cum să-i dau acel gust pe care i-l dădea bunica ta

Redactie

Cine nu are cateodata pofta e o ciorba „ca la bunica”? De gustul acru, puiul bine facut si mai ales acel miros care se intinde pe casa scarii. Aceasta este ciorba de care ti-a fost dor!

Aceasta este cea mai buna ciorba pe care o vei manca! Desi dureaza putin mai mult, este delicioasa si merita fiecare minut.

Ingrediente:

  • 2 rosii, 1 galbenus, 1 morcov, 1 ceapa
  • 2 cozi de ceapa verde, 2 linguri de smantana
  • 1 radacina de patrunjel, 1 pui, marime mijlocie, 3 linguri de orez
  • zarzavat cu rosii din camara, 1 litru de bors
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepară?

Se pune o oala cu 1,5 litri de apa pe foc, iar inauntru punem la fiert un morcov, radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul fierbe, adaugati puiul taiat in bucati, cu tot cu gheare, cap, pipota si ficat.

Se adauga sare si se va lua o spumiera din inox pentru a lua spuma de la suprafata. Se va baga orezul spalat si ales, borsul fiert separat, cozile de ceapa verde, patrunjel taiat fin, marar, rosiile bucatele si zarzavatul de ciorba la borcan.

Inainte de servire, se drege in castron nu galbenus de ou si o lingura de smantana.

Lasă un comentariu