Cod portocaliu de vreme rea! Alertă ANM în vigoare până marți seara în mai multe județe din România

Vremea rea a pus stăpânire pe România. Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale din țară. Până la ora 20:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol în mai multe zone. Alte 15 județe vor fi sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului.

Șoseaua Transalpina a fost închisă din nou, pentru a treia oară de la începutul anului, din cauza condițiilor meteo. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localitățile Novaci și Rânca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri. Vizibilitatea este zero din pricina vântului puternic care spulberă zăpada. Se intervine pentru deszăpezire.

În condiții de iarnă se circulă și în județele Brașov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Brețcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga și Bușteni) și Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna), din cauza ninsorilor abundente

Tot în condiții de iarnă, însă fără restricții de trafic și cu ninsoare slabă, se circulă în județele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistrița-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuța), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepția DN 1).

Pe autostrăzile A1 București – Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București – Constanța și A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil umed, fără precipitații, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale.

Cod Portocaliu în 15 județe. Avertizările ANM în vigoare

Până la ora 20:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol în masivele sudice, iar alte 15 județe vor fi sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului.

Potrivit Administrației Naționale Meteorologice, iată ce avertizări mai sunt în vigoare marți dimineața.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 18– 08 februarie, ora 20

Fenomene și zone vizate: viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni

În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Notă: îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie).

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20

Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata