CODUL RUTIER 2020. Habar nu aveai că ESTE INTERZIS să transporţi aşa ceva în maşină. Amenzi uriaşe pentru şoferi

CODUL RUTIER 2020. Conform legilației rutiere, șoferii au interzis să transporte, pe locurile din față, atât copii mici, cât și animale, indiferent dacă sunt de companie sau nu. Actul normativ prevede o amendă usturătoare pentru cei care încalcă legea.

CODUL RUTIER 2020. Şoferii care transportă animale pe locurile din față riscă sancțiuni cu o amendă din clasa a IV-a, mai exact, între nouă și 20 de puncte amendă. Cum punctul de amendă este plafonat la valoarea de 145 de lei, amenzile sunt cuprinse astfel, pentru cei care transportă animale pe scaunul din față al mașinii, între 1.305 și 2.900 de lei.

CODUL RUTIER 2020. Codul rutier va mai suferi modificări în iulie 2020. Conform Ordonanței de urgență nr. 13/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, s-au mai produs câteva schimbări de care orice participant la trafic, în calitate de șofer trebuie să țină cont. Astfel că, pentru 90 de zile se suspendă permisul pentru 90 de zile în urma următoarelor infracțiuni:

– conducerea sub influența alcoolului, dacă fapta nu constituie infracțiune;


Apreciază și distribuie !

– conducerea vehiculului cu probleme la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;

– neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată dacă barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau dacă semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt active;

– depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe drumul respectiv.

Cod Rutier 2020 va schimba regulile pentru viitori candidați care vor să se înscrie la şcoala de șoferi. Toți cei care vor să obțină permisul, începând cu 2020, trebuie să fi absolvit, obligatori, 10 clase și să facă dovada absolvenței. Această reglementare intră în vigoare de la 1 iulie 2020. Elevii care se vor înscrie la şcoala de şoferi din 2020 trebuie să prezinte în primul rând dovada că au absolvit zece clase după care vor putea depune dosarul pentru urmarea cursurilor în cadrul şcolii de şoferi. Noua reglementare va intra în vigoare de la 1 iulie, iar oficialii spera astfel să scape de analfabeţi în trafic. De altfel, poliţiştii s-au confruntat des cu persoane care nu ştiau să scrie, dar care aveau permise de conducere.