Acasă Politică Congresul PSD. Alegeri pentru toate funcțiile, mai puțin pentru cea a lui...

Congresul PSD. Alegeri pentru toate funcțiile, mai puțin pentru cea a lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI
sursa foto: psnews.ro

Congresul PSD. Alegeri pentru toate funcțiile, mai puțin pentru cea a lui Liviu Dragnea

La congresul extraordinar din 10 martie, delegații social-democrații vor vota pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinte, dar nu și pentru funcția de președinte al PSD.

Liviu Dragnea nici măcar nu va mai cere atât de des invocatul vot de reconfirmare. Comitetul Executiv a aprobat, în ședința de luni, modificările la Statutul PSD dorite de Dragnea, iar alte modificări ar putea fi adoptate vineri, într-o altă ședință a CEx.

În primul rând, s-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru președinte executiv, secretar general, pentru că am adoptat o propunere de modificare a Statutului, pentru ca secretarul general să fie ales de congres și pentru vicepreședinți”, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv, notează Digi24.

„S-a adoptat, de asemenea, modul în care să fie constituit Biroul Permanent Național și anume câte doi vicepreședinți pentru fiecare regiune, pentru a avea o reprezentare completă și echilibrată pe tot teritoriul țării, și s-a votat și paritatea bărbați-femei – 8 vicepreședinți femei, 8 vicepreședinți bărbați”, a mai spus Dragnea.

Congresul din 10 martie se va desfășura după noi reguli, impuse de actualul șef al PSD. Dragnea a precizat că modificările propuse de el au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se „trei sau cinci” abțineri.

Potrivit președintelui PSD, din Statutul partidului a fost eliminată interdicția pentru președinții de organizații județene de a candida la o funcție în conducerea centrală, mai scrie sursa citată.

Citește și: Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Voi susține oaia până voi muri. Această specie extraordinară…”

Pentru cele 16 funcții de vicepreședinte, candidații trebuie să aibă „măcar” susținerea organizației din care fac parte.

Cât despre votul de reconfirmare în funcție, pe care a spus în repetate rânduri că îl va cere la congresul extraordinar și care a fost invocat inclusiv ca pretext pentru convocarea congresului, Liviu Dragnea s-a răzgândit. Nu îl mai cere, dar nu pentru că nu ar mai vrea, ci pentru că social-democrații nu consideră necesar.

I-am întrebat pe colegii mei și… a fost părerea generală că nu e nevoie de asta, pentru că, pe de o parte, au fost rezoluții de susținere din toate organizațiile și colegii mei au spus că toate organizațiile au spus că nu e nevoie de asta și atunci probabil că nu o să cer, a arătat Dragnea, potrivit Digi24.

Citește și:

HAOS. Rețeaua Telekom a „picat“ pentru majoritatea clienților. Reacția companiei și ce spun clienții

loading...