Criză de ulei alimentar în magazinele din România! Imagini cu oamenii cărând baxuri întregi în supermarketuri. Rezervele mai ajung doar şase săptămâni

O nouă isterie a cuprins România! Rezervele de ulei alimentar vor ajunge doar pentru șase săptămâni, anunță Asociația producătorilor de ulei vedetal din UE.

Uniunea Europeană se va confrunta cu o criză a uleiului alimentar. Asociația producătorilor de ulei vegetal avertizează că rezervele de ulei din Europa mai ajung doar pentru șase săptămâni. Este vorba despre o criză declanșată pe fondul războiului din Ucraina. Românii au dat buzna în magazine pentru provizii.

Imagini cu oamenii cărând baxuri întregi de ulei în supermarketuri.

Rezervele de ulei mai ajung pentru maximum şase săptămâni

Lovitură grea pentru Uniunea Europeană. Fediol, asociația producătoare de ulei vegetal din UE, avertizează că rezervele de ulei din Europa mai ajung pentru maximum șase săptămâni.

Românii speriați că vor rămâne fără ulei, după ce s-a zvonit despre criza de ulei alimentar și scumpirea drastică a produsului, au dat buzna în supermarketuri și au cumpărat baxuri întregi de ulei vedetal, imaginile au început să se răspândească foarte repede pe rețelele de socializare.

Screenshot 20220312 131813 Facebook

Mai multe imagini au fost surprinse în diverse magazine din România în seara de vineri, 11 martie, înfățișând oameni cumpărând masiv ulei alimentar, potrivit ziare.com.

Asociația producătorilor de ulei din UE au explicat că de vină pentru această criză ar fi lipsa materiei prime, floarea soarelui, ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Fediol nu vede însă o rezolvare a acestei probleme legate de lipsa materiei prime și nu se știe cum se va desfășura în continuare comerțul cu această materie primă.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a atras atenția joi că pentru UE va fi dificil să găsească surse alternative pentru aprovizionarea cu cereala şi oleaginoase pe care le importa până în prezent din Ucraina.

”Sectorul european al creşterii porcilor este puternic dependent de importurile din Ucraina pentru o varietate de cereale şi oleaginoase. Va fi dificil de găsit surse alternative de aprovizionare pe o piaţă deja strânsă şi scumpă”, a subliniat comisarul european într-o postare pe Twitter.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata