Cum curățați peștele simplu, rapid și fără multă murdărie! Bonus: rețeta de icre prăjite!

Uneori este destul de dificil să curățați peștele fără să murdăriți bucătărie de solzi. Însă există un mod să faceți acest lucru simplu și atent. Pentru aceasta, aveți nevoie de un cuțit bine ascuțit și, de preferabil, cu lamă subțire.

1.Începând de la coadă, pătrundeți cu vârful cuțitului sub stratul de solzi fixat de pielea peștelui.

loading…
loading…

2.Începeți să desprindeți solzii de piele. Îi tăiați, trecând cuțitul razant și mișcându-l treptat spre cap. Nu tăiați pielea, deoarece ea se întinde și cuțitul se mișcă mai ușor. Îndepărtați doar solzii.

loading…
loading…

loading…

3.Când ajungeți lângă cap, pur și simplu tăiați zona unde solzii se unesc cu osul.

loading…

4.Repetați identic pe partea opusă. Astfel, solzii sunt îndepărtați într-o singură bucată, iar peștele rămâne cu piele.

5.Radeți apoi puținii solzi, care au mai rămas lângă aripi.

6.Eviscerați peștele.

7.Îndepărtați capul și tăiați peștele bucăți porționate.

Metoda este foarte eficientă în cazul crapului, dar nu suntem siguri că va funcționa și în cazul peștelui mai mic.

Folosiți crapul cum doriți dumneavoastră. Din cap puteți pregăti o supă delicioasă, iar celelate bucăți le puteți coace sau prăji.

Crapul nostru a fost cu icre, deci venim și cu o rețetă de icre de pește.

INGREDIENTE:

-icre;

-făină;

-sare;

-ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine icrele, îndepărtați pielițele și le tăiați bucăți de aceeași mărime. Icrele sunt moi, iată de ce vă recomandăm să le rupeți cu mâinile.

2.Asezonați icrele cu sare și, opțional, cu piper negru.

3.Treceți fiecare bucată prin făină.

4.Înfierbântați tigaia, turnați ulei și prăjiți icrele câte 2-3 minute pe fiecare parte.

5.Scoateți icrele pe prosop de hârtie, care va îmbiba grăsimea în exces.

Serviți icrele cu orice garnitură: cartofi, orez sau hrișcă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...