Cum să eviţi infectarea cu virusul ucigas dacă mergi la supermarket

Medicul Adina Alberts a dezvăluit pe pagina domniei sale de Facebook cum să te pregătești pentru ieșirile în spații închise, în vremuri de pandemie, cand riscul de a ne infecta cu Covid-19 este din ce in ce mai ridicat.

Urmati acesti paşi simpli pentru a evita contactarea virusului atunci când mergeți într-un supermarket, potrivit medicului Adina Alberts.

„CUM NE PREGĂTIM SĂ DĂM NAS ÎN NAS CU CORONAVIRUSUL!?


Apreciază și distribuie !

Pentru că nu ştim cât vă dura această situație de autoizolare, e bine să avem plan de acțiune pentru momentul în care trebuie să ieşim din casă şi să cumpărăm alimente şi cele necesare traiului de zi cu zi.

Luați la dv. cardul bancar, şervețele dezinfectante, mască, mănuşi de plastic;
Lăsați copiii acasă, nu mai este sigur să vă bucurați împreună de cumpărături;
Vă puneți masca şi mănuşile imediat ce intrați în magazin. Acele cărucioare metalice pot deveni foarte periculoase în vârf de epidemie, pentru că trec din mână în mână;
Manipulați căruciorul şi produsele doar cu mănuși, faceți inclusiv plată cu mănuşile pe mâini;
La mașină, încărcați produsele în portbagaj, puneți căruțul la loc dacă e cazul şi abia apoi scoateți mănușile, trăgându-le pe dos; aruncați-le imediat la coș.
casă aveți grijă ca toate produsele pe care le-ați cumpărat să le spălați sub jet de apă la 40 grade Celsius, cu săpun de vase, toate ambalajele, legumele, fructele, TOT.
Abia apoi le puneți în dulapuri sau în frigider.

Ce nu poate fi spălat, puneți-le în lumina UV pentru 4-5 minute. Găsiți în comerț lămpi UV-C de uz casnic, manuale, mobile sau pur şi simplu becuri UV-C, pe care să le puneți la o veioză pe care o aveți în casă.

Atenție!!! Nu stați în lumina UV şi nu priviți către lumina UV-C. Aceste dispozitive se folosesc punctual, nu mai mult de câteva minute, direcționând fasciculul luminos către zonele pe care vrem să le sterilizăm!”