Cum să faci cele mai fragede şi suculente şniţele

Mmm, ce bune ar fi niște şniţele fragede și suculente! Voi ştiţi cum se fac corect şniţele din piept de pui? La prima vedere pare o reţetă simplă şi banală, dar care totuşi creează probleme multora: ba se îmbiba cu ulei, ba cade crusta de pe carne. Vă explicam exact ceea ce să faceţi şi ceea ce să nu faceţi pentru a obţine nişte şniţele pane din piept de pui delicioase şi suculente.

Sunt preparate în alt mod decât cel tradiţional. Cu toţii ştim că şniţelele se dau prin faină, ou şi pesmet. Şi totuşi, se poate mai simplu de-atât.

Iată, aşadar, cum să preparaţi şniţele din piept de pui gustoase, aromate şi suculente.

Ingrediente:


Apreciază și distribuie !

– 4 fileuri de pui; 50 grame maioneză; 40 g miere; sare; piper; 30 grame muştar; 30 ml ulei; 4 căţei de usturoi; boia.

Cum se prepară:

Marinada – Se amesteca uleiul, muştarul, usturoiul pisat, maioneză şi mierea, se adauga sare, se condimentează după preferinţa. Se omogenizează bine.

Fileurile se spală şi se usucă cu prosoape de hârtie, se taie felii subţiri, se acoperă cu o folie alimentară.

Fiecare felie se bate cu grijă. Se pune carnea într-un vas, se toarnă marinada şi se lasa 2 ore. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care şniţelele se stropesc cu marinada ramsa şi se introduc în cuptorul încins la 180 de grade timp de o jumătate de oră.