Cum se spală corect încălțămintea în mașina de spălat rufele?!

1. Nu vă temeți să spălați încălțămintea în mașina de spălat rufele, îndeosebi dacă ea este confecționată din material textil. Poate fi vorba de tenișii puși într-un săculeț de plasă, balerini sau cipicii de casă. Cel mai bine ar fi să nu spălați încălțămintea cu talpă grea în mașina de spălat rufele, ca să nu deteriorați cuva sau geamul ușii.

2. Dacă vă îngrijorați de longevitatea mașinii de spălat rufele, atunci înainte de spălare curățați neapărat încălțămintea de pietricele și spălați-i tălpile.

loading…
loading…
green sole of shoes on grass, gymnastics

3. Trebuie să spălați încălțămintea la programul delicat, cu temperatura apei de maxim 30°C. Puteți să folosiți orice detergent, dar cel mai bine ar fi să optați pentru unul sub formă de gel, deoarece cele sub formă de pulbere se clătesc foarte greu.

blue gel caps in hand for washing mashine, liquid coloured detergent

4. Înainte de spălare trebuie neapărat să scoateți branțurile și șireturile din încălțăminte, precum și să închideți toate capsele și închizătorile.

loading…
loading…

5. Folosiți un săculeț special pentru spălarea încălțămintei în mașina de spălat rufele. El va proteja cuva mașinii de deformare, deoarece astfel ea va fi supusă mai puțin la lovituri haotice.

loading…

6. Ca să scăpați de mirosul neplăcut și să refaceți culoarea albă inițială a tenișilor dintr-o lovitură, presărați bicarbonat de sodiu în fiecare tenis și lăsați-l să acționeze peste noapte. Apoi spălați tenișii în mașina de spălat rufele la programul „Încălțăminte sportivă”.

loading…
Soak shoes before washing. Cleaning Dirty sneakers.

7. Pentru ca tenișii sau adidașii preferați să nu se deformeze pe calorifer sau chiar mai rău —să se dezlipească, cel mai bine ar fi să-i uscați în aer liber.

Aparent nu este chiar atât de dificil să spălăm încălțămintea în mașina de spălat rufele, fără să distrugem încălțările sau tehnica. Citiți cu atenție etichetele de pe încălțăminte: unii producători chiar indică instrucțiunile pentru spălare.

Povestiți-le prietenilor de pe rețelele de socializate despre modul de spălare a tenișilor sau adidașilor în mașina de spălat rufele!

Spor la treabă!

loading...