Cum te otrăvește ciorba de acasă. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă sunt folosite legume din comerț. De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Dacă folosești produse bio, poți păstra cu încredere prima apă, deoarece in ea se găsesc toate substanțele nutritive din legume.


Apreciază și distribuie !

Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele. Dacă pui sarea la final, în farfurie, ciorba nu va avea același gust, noteaza divahair.ro. Trebuie să ai grijă și cât timp fierbi legumele, deoarece își vor pierde proprietățile nutritive dacă sunt fierte excesiv. Poți adăuga borș sau un ou.

Ciorba se fierbe la foc mic, pentru ca gusturile ingredientelor să se poată amesteca. Chiar daca te grăbești, nu da focul tare. Chiar dacă este mai usor să aruncam toate ingredientele în oală și să le lasam la fiert, trebuie să știut că pentru o ciorbă savuroasă este bine să adaugam ingredientele pe rând. Ordinea este următoarea: mai întâi carnea, apoi legumele tari, urmate de legumele moi. La final, se adaugă orez sau paste, in functie de reteta sau gust.